Lažne dojave o bombama! Jutro za beogradske srednjoškolce

Nastavlja se niz lažnih dojava o bombama. U oko 20 beogradskih škola đaci su evakuisani.

Dojave o bombama u beogradskim srednjim školama ne prestejau, prva prijava je stigla iz Medicinske škole na Zvezdari, da bi u narednih par sati broj škola koje su dobile dojavu o podmetnutoj bombi popeo na oko 20.

Prijave stižu iz minuta u minut!

Prema poslednjim informacijama, dojave o bombama prijavljene su i u Ekonomskoj školi, Mašinskoj, Muzičkoj i Srednjoj zanatskoj školi u Rakovici.

Učenici su evakuisani iz tri škole: Železničko-tehnička škola na Paliluli, Srednja škola u Grockoj, Zubotehnička školi na Zvezdari.

Ove dojave objavljene su na Instagram stranici „Serbia live Beograd„, a kako se vidi na fotografijama đaci su ispred škola.

Od jutros dojave o bombama prijavljene su i u ovih pet škola: Medicinska škola na Zvezdari, Građevinska škola, Prva beogradska gimnazija, 14. beogradska gimnazija i Ekonomska škola u Barajevu.

Blic prenosi kako se njima javio jedan od od učenika Zemunske gimnazije, koji nam je rekao da su upravo evakuisani iz škole zbog dojave o bombi.

Ušao je profesor fizike, samo nam rekao „imamo bombu u školi, moramo da izađemo“. Mi smo svi smo super, evo nas ispred škole, išli smo da kupimo da jedemmo. Jedino su profesori uspančeni. Oni misle da je ozbiljno – kazao je učenik Zemunske gimnazije za Blic.

 U dvadesetak škola su prijavili da su dobili obaveštenja o podmetnutoj bombi putem mejla

Kružni mejl o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obavešteni MUP i BIA.

-Slična situacija desila se pre nekoliko dana u susednoj Crnoj Gori. Naša policija će najpre ispitati pretnje, a deca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet – izjavio je prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

 

Izvor: Mediji