Američka teniska federacija (USTA) - Djoković je dobrodošao na US Open

Đoković je do sada već propustio jedan gred slem turnim u Sjedinjenim Državama zbog strogih kovid ograničenja, međutim, sada se situacija smiruje i mnogi pčekuju da ga ponovo vide u Njujorku.

Nadamo se da će Novak Đoković igrati na poslednjem grend slemu sezone US Openu, izjavio je portparol Američke teniske federacije (USTA), izjavio je portparol Američke teniske federacije (USTA) Kris Vidmajer, prenosi AP.

Đoković je propustio masters u Indijan Velsu, a neće igrati ni na turniru u Majamiju, pošto nije dobio izuzeće za ulazak u SAD. Prema važećim pravilima strani državljani koji nisu vakcinisani protiv korona virusa ne mogu da putuju u SAD.

Pravila koja se tiču ulaska u SAD određuje Bela kuća. Nadamo se da će pravila koja sprečavaju Đokovića da uđe u SAD biti ukinuta ili relaksirana u skorijoj budućnosti.

Za Ju-Es open ne postoje kovid restrikcije za bilo kojeg igrača, navijača… Đoković, koji je jedan od najvećih šampiona našeg sporta, biće dobrodošao da se takmiči na Ju-Es openu 2023. godine – rekao je portparol (USTA), Kris Vidmajer.

Otvoreno prvenstvo SAD će ove godine biti održano od 28. avgusta do 10. septembra.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Agencije