americki-senator-rend-pol-obecava

„Ovo je najveće zataškavanje u istoriji nauke“ – Američki senator, Rend Pol

Američki senator Rend Pol obećao je ove nedelje da će nastaviti da razotkriva poreklo pandemije kovid i da otkrije trag na papiru za koji je siguran da će dovesti do laboratorijskog istraživanja u Vuhanu koje finansira Entoni Fauči i Nacionalni institut za zdravlje Amerike.

„Cela pandemija, ako je došla iz laboratorije, činjenica je da je on odobrio istraživanje i finansirao laboratoriju i to je njegova krivica.“ – Pol je rekao za Faučija tokom pojavljivanja na Fox Business-u.

Krivica za sve ove ljude koji su doneli nemudru odluku da pošalju novac u Kinu za opasna istraživanja. Zato se tome uporno opiru – dodao je senator govoreći o svojim naporima u Senatu.

Pol je nastavio: „Ako pogledate rane e-poruke kada su prvi put otkrili sekvencu ovog virusa, 31. januara 2020, prilično su uplašeni. Ima mučnih mejlova koji idu tamo-amo do 2:30 ujutro.”

„Svi početni naučnici mu govore, „gospode Bože“. Pogledali smo sekvencu i izgleda kao da je njome manipulisano u laboratoriji. U stvari, ima mesto cepanja. Način na koji virus ulazi u ćeliju, koji obično ne vidimo u prirodi, i da Kinezi prošle godine od nas traže novac za to istraživanje“, objasnio je dalje Pol.

Sve vrste alarma i zvona su se oglasili na dan ili dva – dodao je senator.

„I onda imamo još nekoliko e-mailova u kojima dr Kolins i dr Fauči govore o tome kako su oni nauka, a to bi bilo stvarno štetno za nauku i NIH, i sav novac poreskih obveznika koji dobijemo, kao i za njih same lično“, naveo je Pol dalje, tvrdeći „Tako su počeli da zataškavaju“.

Mislim da je to verovatno najveće zataškavanje u istoriji nauke i doći ćemo do kraja ovoga. Obećavam vam, postojaće papirni trag – pozivao je Pol.

Ako pobedimo u novembru, iskoristiću svaki deo moći sudskog poziva da dobijem svaki deo podataka. Sve naučnike ćemo staviti pod zakletvu i doći ćemo do kraja – obećao je Pol.

Pol je nedavno kritikovao Faučija jer je zauzeo podrazumevanu poziciju da pokušava da „prikrije“ svoje aktivnosti, uključujući potencijalno ohrabrivanje kompanija društvenih medija da cenzurišu medicinske informacije.

Senator je upozorio NIH da ne bi trebalo da pokušava da uništi bilo koji dokument koji se odnosi na Entonija Faučija ili koji je u njegovom posedu dok se on penzioniše.

Pol je pozvao na ograničavanje izvoza DNK tehnologije u Kinu na isti način na koji je nuklearna tehnologija ograničena komunističkom režimu, i otkrio je na saslušanjima u Senatu da postoji komisija koja bi trebalo da nadgleda eksperimentisanje sa potencijalno smrtonosnim virusima, ali da to je iznad nadzora Kongresa.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Dnevni Puls/Mediji