Bivši Trampov savetnik za Rusiju: Putin je čudno mirisao i za večerom nije ni jeo ni pio

Fiona Hil, savetnik za Rusiju u vreme predsednika Donalda Trampa, opisala je kako je bilo sedeti pored ruskog predsednika Vladimira Putina na večeri. Sve je opisala, uključujući i neobičan miris za koji kaže da je odisao.

Hil je govorila u programu za BBC Sounds „Desert Island Discs“, tokom kojeg je ispričala svoje iskustvo sedenja na dodirnoj udaljenosti od ruskog lidera.

„Uzela sam odela, jedno od fino krojenih odela.  Videla sam kako mu pulsira mala vena na levoj strani lica“, rekla je Hil u epizodi koja je emitovana 8. maja.

Osim što je primetila ono što je opisala kao Putinov „veoma skup sat“, Hil je takođe primetila da je ruski lider „zaista mogao da koristi i naočare“ jer je koristio kartice sa ogromnim rečima na njima.

 Mogla sam da ih pročitam sve, kartice koje su mu govorile ko je ko i šta treba da kaže i slične stvari –  priseća se ona.

Hil je takođe primetila da Putin „nije ništa jeo ni pio“ tokom obroka.

Pre svega, međutim, Hil je takođe rekla da je primetila miris ruskog lidera.

 Ovo zvuči zaista bizarno, ali mogla sam da osetim da je sveže opran – rekla je Hil.  Nije nosio kolonjsku vodu, ali bilo je skoro kao da je izašao iz nekog posebnog pripremnog kupatila ili tako nešto, u trenutku.

Ona je dodala da izgleda da Putin „sve komanduje“ slikom koju je projektovao pred drugima.

 Pomislila sam: ‘Vau, pogledaj ovo – rekla je Hil.  Sve je ovo postavljeno. Svaki mali element ovoga je postavljen. Ovo je performans.

Rekla je da Putin takođe „nije baš neki sagovornik“ i da me je „jedva pogledao“ tokom obroka.

Nejasno je kada je večera održana, iako je Hil rekla za „Desert Island Discs“ da se to dogodilo dok je ona radila kao nacionalni obaveštajac. Ona je radila u Nacionalnom obaveštajnom savetu SAD od 2006. do 2009. godine.

Hil je najpoznatija po tome što je radila u Trampovoj administraciji kao savetnik za Rusiju.

Hil je u novembru rekla da misli da Tramp zavidi Putinu jer želi da vlada SAD „kako hoće“. U januaru i februaru, Hil je rekla da je Tramp najverovatnije ohrabrio Putina tokom njegovog mandata. Time je učinio da SAD izgledaju slabe prema Rusiji.

Hil je u aprilu tvrdila da je Tramp počeo da liči na Putina. Naročito u vreme dok je bio predsednik, u smislu „političke prakse i sklonosti“.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor: Business Insider