Bokan - Ulaskom u NATO Crna Gora u ulozi Jude

Ulazak u NATO je nepopravljiv potez Crne Gore kojim su tadašnji vlastodršci uveli sopstveni narod i državu, kazao je Dragoslav Bokan.

To je katastrofalan sukob sa kompletnom tradicijom, istorijom, politikom i međunarodnim odnosima Crne Gore otkada je ona nastala u Srednjem veku.

Kako kaže, svaki put u propast ima svoju startnu poziciju, a za Crnu Goru to predstavlja ulazak u NATO pakt.

„Nikada lošiju, opasniju i kobniju odluku nije donela Crna Gora nego tada kada se pridružila krstaškom pohodu političkog Zapada na Rusiju i time je nagovestila učešće u toj odsudnoj bici Rusije i Zapada na strani Zapada, a protiv Rusije.

To nije samo greška, greh, već i izdaja.

Korupcija je stvar koja se ne može izbeći, jer to deo nekog psihološkog, ljudskog i političkog paketa, ali geopolitička korupcija je neoprostiva.

Geopolitička korupcija ili izdaja interesa svog naroda, svoje istorijske misije u korist stranaca. Najstrašnije je to što je ista počinjena u korist neprijatelja, a protiv bratskih zemalja i prijatelja“ – poručio je Bokan.

On je poručio da pojedinci koji se hvale ulaskom u NATO savez još uvek izgleda nisu svesni u šta se Crna Gora uplela.

Neshvatljivo je da ljudi koji su počinili tu izdaju i koji se hvale da su uveli Crnu Goru u NATO nisu omraženi, da nisu na svim mogućim etičkim i duhovnim crnim listama.

Pojedini u Crnoj Gori očito ne shvataju da je NATO pakt formiran protiv ruskog naroda, bilo u onom sovjetskom obliku, bilo u ovom sadašnjem pod nazivom Ruska Federacija.

NATO je forma udruživanja protiv Rusije, odnosno njenog gaženja i rasparčavanja.

Da li je moguće da u tome može da učestvuje neka zemlja, a da njen narod ne razume u kom pravcu sve to ide.

I dan-danas najveći srpski nacionalisti i crnogorske patriote koje žele da njihova zemlja u najmanu ruku bude neutralna, ne razumeju šta se desilo tog jezivog datuma kada je država prodala veru za siromašnu večeru. Ali i da je prodala za bogatu, na isto bi se svodilo – istakao je Bokan.

Prema Bokanovom mišljenju, crnogorsku izdaju ne bi umanjila ni činjenica da je Crna Gora imala finansijsku korist od članstva u NATO, kao što nije, iako su njeni vlastodršci to navodili kao jedan od vodećih razloga prilikom pristupanja.

Ne mislim da bi bila manja izdaja da je Crna Gora dobila više para.

Da Juda dobije umesto 30 srebrnjaka 300, šta bi to izmenilo suštinski u njegovom činu izdaje svog učitelja i svoje besmrtne duše. Postoje stvari koje nemaju cenu i taj element nadoknade. To je kao da neko prodaje svoje dete, pa nije dovoljno para za to dobio – ukazao je reditelj.

A o tužnoj činjenici da NATO pakt u novoj vlasti u Podgorici ponajviše hvale ministri srspke nacionalnosti, Bokan kaže sledeće:

„Nema veće radosti u balkanskom regionu nego kada neki Srbin počne da radi protiv interesa i jedinstva svog naroda i kada počinje da zaboravlja stradanja svog naroda.

Nema sladokusnije stvari za tu vrstu politčkog đavola nego kada neki Srbin stane na stranu Pavelića, Mila Đukanovića, Tita ili bilo koga od onih čiji je glavni interes bio da se uništi interes srpskog naroda i za to još dobije neku vrstu nadoknade.

Ta vrsta pozicije Jude nije samo biblijska metafora, već stalni arhetip koji se ponavlja a najopasniji je u politici, zato što jedino u politici neke odluke imaju dalekosežne efekte.

Šta može da očekuje Crna Gora kada je odlučila da bude na strani onih koji će slati rakete na Rusiju?

Kako da Rusija izbegne sukob sa Crnom Gorom koja sa njom uspostavlja isti odnos skao Litvanija, Poljska, Ukrajina“ – upitao je Bokan.

Podgorica jedino preko Beograda može da izađe iz opasnosti u koju je upala

Bokan je izrazio čuđenje što u Crnoj Gori nisu organizovani protesti protiv ulaska u NATO, sa obzirom da je narod bio većinski protiv te odluke.

Pročitajte još:

„Čudim se da se tih dana u Crnoj Gori nije zbilo ono što se kasnije desilo, na elegantniji način, kroz litije.

Zašto se tada nije desio protest, jer je to trenutak kada je Crna Gora državno skočila sa vrha svog političkog solitera i još uvijek leti, a tresak može da bude jeziv u trenutku kada se Crna Gora bude postavila protiv zemlje koja ju je vjekovima branila od spoljašnih neprijatelja“ – kazao je Bokan i dodao:

„Važno je da narod u Crnoj Gori počinje da shvata koliko je politički Beograd slobodniji, koliko je Srbija nesvrstanija, nezavisnija od Crne Gore, a ne da komentarišu i kritikuju one srpske nacionaliste u Crnoj Gori koji hvale vlast u Beogradu.

Oni Srbi i ostali građani Crne Gore koje su se pomirili sa nezavisnošću tzv. Kosova, sankcijama Rusiji, Rezolucijom o nekakvom genocidu u Srebrenici i ulaskom u NATO nemaju prava reč da kažu o političkom Beogradu koji je nesvrstan, koji nije uveo sankcije Rusiji i koji nikada neće ući u NATO pakt.

Takođe, trebaju da znaju da jedino preko te vlasti u Beogradu, i Banjaluka i Podgorica mogu da izađu iz neverovatnih opasnosti i iskušenja u koje su upale.

Republika Srpska objektivno van svoje volje, a Crna Gora subjektivno sopstvenim pristankom na geopolitčku korupciju i izdaju – konstatovao je Bokan.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/borba.me