Cena nafte na rekordnom nivou

Cena nafte na londonskom tržištu jutros je 121 dolara. Pre tri nedelje barel je bio na nivou od oko 110 dolara i manje, a cena poslednjih dana kontinuirano raste i dva su ključna razloga.

Cena nafte je ubrzala rast pre par dana pošto investitori procenjuju izglede ponude i potražnje usled zahuktavanja američke letnje sezone vožnji i izlaska Kine iz kovid lokdauna.

Novi cenovnik od juče na pumpama u Srbiji

Juče su objavljene nove cene goriva. Koje će važiti do petka 17. juna. Evrodizel od juče u 15 sati će se prodavati po ceni od najviše 209 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 198 dinara za litar.

Uredba o ograničenju cene goriva produžena je do 30. juna. Do tada će je država praktično korigovati svakog petka, a vrlo je verovatno da se sa istom praksom nastavi i tokom leta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pre neki dan da je za našu zemlju problem što jedino tankerima možemo da dopremimo rusku naftu do hrvatskog naftovoda Janaf, a da je šestim paketom sankcija upravo to zabranjeno.

Bitkoin jutros 29.000 dolara

Tržište kriptovaluta od jutros je u crvenom. Vrednost bitkoina danas iznosi 29.255 dolara, što je pad za skoro 3 odsto u odnosu na juče. Ostale kriptovalute takođe su u minusu.

Cena pšenice i kukuruza

Cena pšenice od jutros je u minusu. Cena pšenice iznosi 1.070 dolara po toni, što je pad za skoro 1 odsto u odnosu na juče. Cena kukuruza iznosi 773 dolara, što je slična vrednost kao juče.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji