Crnogorski separatisti podneli prijavu protiv Mandića zbog trobojke

Četiri crnogorske opozicione stranke podnele su danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Andrije Mandića, predsednika Skupštine Crne Gore i lidera Nove srpske demokratije (Nova) zbog, kako je navedeno, isticanja zastave Srbije u kabinetu.

Krivičnu prijavu protiv Mandića, podnele su, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca zbog sumnje da je Mandić počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić tvrdi da je Mandić, suprotno zakonu, u svom kabinetu istakao zastavu Srbije, a da zvanice nisu bili predstavnici te države, čime je, kako je ocenio, unizio Skupštinu Crne Gore.

Pročitajte još:

Nikolić je rekao da na konferenciji za novinare u Podgorici da je Mandić isticanjem zastave, koja je, kako kaže, zastava jednog naroda izvršio diskriminaciju i da predsednik Skupštine Crne Gore ima dužnost da bude predsednik svih građana.

Iz Skupštine Crne Gore ranije je saopšteno da Mandić u svom kabinetu, pored državne zastave, drži i trobojku koja je državni simbol Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore, prenosi Tanjug.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Politika