Dmitrij Peskov: Putinova briga je viši životni standard i razvoj Rusije

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, danas je izjavio da je razvoj Rusije i podizanje životnog standarda njenih stanovnika uvek najveća briga predsednika Rusije Vladimira Putina

Naravno, cilj našeg predsednika je razvoj Rusije i poboljšanje životnog standarda naših građana. To je uvek bio, jeste i biće prioritet našeg predsednika – rekao je on u intervju sa TASS.

Istovremeno, Peskov nije komentarisao da li bi Putin mogao da najavi neke nove odluke u ekonomskoj ili socijalnoj sfe

Sačekajmo govor – kazao je Peskov.

Kompanije iz Evrope i SAD planiraju da se vrate u Rusiju

Mnoge kompanije iz Evrope i SAD planiraju da se što pre vrate na rusko tržište. Međutim, sada moraju da čekaju, izjavio je juče portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Postoje odluke pojedinačnih vlada, postoji odluka Evropske unije kao integracione asocijacije, postoji direktiva za sve vazale iz Sjedinjenih Američkih Država. Ali, mnoge kompanije iz SAD i Evrope, kao što znamo, nažalost su prinuđene sada da čekaju – rekao je Peskov u intervjuu za TASS.

Kada je reč o prisustvu stranih lidera na Sankt Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF) ove godine, portparol ruskog predsednika je kazao da će pored predsednika Kazahstana Kasim-Žomarta Tokajeva, ove godine biti prisutni i drugi učesnici.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Novosti