donald-tramp-na-fejsbuku-prvi-put-od-2021

Bivši predsednik Donald Tramp objavio je u petak svoju prvu objavu na Fejsbuku otkako mu je nalog zabranjen 2021.

„VRAĆAM SE“, objavio je Tramp zajedno sa dvanaestosekundnim video snimkom iz svog pobedničkog govora u izbornoj noći 2016.

„Izvinite što ste čekali. Komplikovan posao“, kaže Donald Tramp na snimku, objavljenom na Fejsbuku, dok se vidi kako stoji pored bivšeg potpredsednika Majka Pensa i njegovog najmlađeg sina Barona.

Tramp je suspendovan sa Fejsbuka i drugih velikih tehnoloških platformi društvenih medija, nakon nereda na Kapitolu 6. januara.

„Tražim da svi u američkom Kapitolu ostanu mirni. Bez nasilja! Zapamtite, MI smo Partija zakona i reda, poštujte zakon i naše muškarce i žene u plavom“, glasio je Trampov poslednji post na Fejsbuku pre zabrane. „Hvala vam!“

Meta, matična kompanija Fejsbuka i Instagrama, ukinula je Trampovu zabranu sa obe platforme u januaru nakon dvogodišnje suspenzije.

U januaru, portparol Trampove kampanje rekao je za Foks njuz da će aktivnost na Fejsbuku „biti važan alat za kampanju 2024. da dopre do birača“.

Trampova objava na Fejsbuku u petak označava prvu objavu na bilo kojoj od njegovih nedavno obnovljenih platformi društvenih medija.

Izvršni direktor Tvitera Ilon Mask ukinuo je Trampovu zabranu kada je preuzeo platformu, ali Tramp još nije tvitovao. Umesto toga, bivši predsednik koristi svoju platformu Truth Social da komunicira sa svojim pristalicama.

Jutjub je u petak ukinuo ograničenja sa Trampovog naloga koja su ga sprečavale da postavlja nove video snimke na svoj nalog.

„Pažljivo smo procenili kontinuirani rizik od nasilja u stvarnom svetu, balansirajući to sa značajem očuvanja mogućnosti da birači podjednako čuju glavne nacionalne kandidate uoči izbora“, rekla je potpredsednica javne politike YouTube Leslie Miler za Axios.

„Ovaj kanal će i dalje biti podležan našim smernicama, kao i svaki drugi kanal na YouTube-u.“

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji