Donald Tramp se vratio na Tviter

Donald Tramp ponovo objavljuje svoje poruke sa Truth Social na novom Tviter profilu.

Bivši predsednik Donald Tramp vratio se na Tviter.

Njegove poruke iz njegove sopstvene operacije, Truth Social, sada se objavljuju na novom Tviter profilu „Postovi predsednika Donalda J. Trampa o njegovoj mreži Truth social na društvenim mrežama“.

U opisu naloga @PresTrumpTS dodaje se: „Predsednik Donald J. Trump’s Truth Social Posts na Tvitter-u — Obezbeđivanje da se predsednik Tramp čuje na Tviteru dok se on i Devin Nunes fokusiraju na Truth Social.“

Tvitovi dostupni u ponedeljak uključivali su 210 poruka koje je Tramp objavio na Truth Social od februara, a koje su sada takođe prilagođene Tviteru. Svaki tvit poručuje: „Pratite i retvitujte“.

Novi nalog je samo za Trampove poruke na Truth Social-u i druge odabrane.

U tvitovima u ponedeljak, on je udario predstavnicu Liz Čejni (R-Vio.) i govorio u ime opsednutog kandidata za reizbor poslanika Medison Kotorn (R-N.C.)

Takođe je objavio još jednu sliku sebe kao pompeznog „kralja MAGA“.

Trampu je trajno zabranjen Tviter 2021. zbog svoje uloge u prošlogodišnjem napadu na Kapitol SAD. Potencijalni novi vlasnik Tvitera Ilon Mask je nagovestio da će pustiti Trampa da se vrati na platformu, ali nije izvesno da li će Mask finalizirati kupoprodajni ugovor.

Tviter ima politiku koja zabranjuje korisnicima da izbegavaju ograničenja korišćenjem drugih profila za postavljanje poruka. Ali Tramp rutinski prkosi politici objavljujući poruke na Tviter nalogu svoje plaćene pomoćnice Liz Harington. Sada postoje dva Tviter naloga sa njegovim objavama.

Tviter nije vratio zahtev za komentar od HuffPost-a o zaokretu.

Truth Social nije dostupan za komentar.

Nakon što se ova priča pojavila, na Tviter nalog je dodata poruka da „nema nikakve veze“ sa Trampom ili timom Truth Social.

U nedelju se na Tviteru nakratko pojavio Trampov nalog označen kao parodija koji je zvučao baš kao Tramp. Neki pratioci su ga pozdravili kao povratak bivšeg predsednika – ali ga je Tviter brzo uklonio.

Trampovi saveznici Rodžer Stoun i izvršni direktor Mi Pillov-a Majk Lindell — koje je Tviter zabranio — nedavno su pokušali da otvore nove naloge na Tviteru usred planova Ilona Maska da kupi kompaniju, ali su brzo ugašeni.

Novi nalog koji se nakratko pojavio na Tviteru u nedelju.

Čini se da nova postavka na Tviteru podriva duh Trampovog sopstvenog obećanja u podnesku u ponedeljak američkoj Komisiji za hartije od vrednosti da će „ako“ bude dozvoljen povratak na Tviter, delimično ograničiti upotrebu i dati prioritet Truth Social (i dati malo utehe investitorima ).

Obećao je da će sačekati šest sati pre nego što objavi poruku Truth Social na konkurentskim društvenim medijima, ali samo ako to ne uključuje politiku. Svi Trampovi tvitovi Truth Social mogli bi se protumačiti kao politički.

„Postovi predsednika Donalda J. Trampa o istini“ pridružili su se Tviteru u aprilu, prema opisu profila. Međutim, nekoliko odgovora na profil ukazuje na to da je potpuno nov. HuffPost ga je prvi put primetio u nedelju.

U ponedeljak uveče je bilo blizu 2.200 pratilaca. Nekoliko kritičara je pozvalo da se novi nalog prijavi kao da krši politiku platforme koja zabranjuje korisnicima da izbegavaju ograničenja.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor: HuffPost