Episkop banatski poziva na linč LGBT pripadnika

Episkop banatski Nikanor, izjavio je povodom predstojećeg Evro Prajda, koji će u septembru biti održan u Beogradu, najavio je anatemu (prokletstvo) protiv učesnika i organizaotra ovog skupa.

U njegovoj besedi, koja je osvanula na društvenim mrežama, on je pozvao vernike „na oružje“, koje bi, kako kaže, i lično upotrebio, a pritom je izneo niz brutalnih uvreda na račun premijerke Ane Brnabić i njenog seksualnog opredeljenja.

Banatski vladika nije decidirano izgovorio njeno ime, ističući da ukoliko bi to učinio više ne bi mogao da izgovara „ime Božje“, ali je jasno nagovestio na koga se uvrede odnose.

– Ona je oskrnavila našu zemlju. Ona je dozvolila da njen rođeni brat bude otac njenog sina. Niti je naše vere niti porekla. NJeni roditelji i dedovi bili su neprijatelji i koljači srpskog naroda. I ona treba danas da nam propoveda da ne postoji otac, ne postoji majka nego roditelj 1 i roditelj 2 – sipao je uvrede banatski vladika, aludirajući na premijerku.

U svom govoru, koji nema mnogo veze sa osnovnim postultimatima hrišćanske vere, Nikanor je pozvao vernike da ustanu protiv najavljene „gej parade“, ukoliko je potrebno i – oružjem.

Evo prvi sam ustao protiv toga. Evo i kunem. Prokleću sve one koji to budu organizovali i učestvovali u tome. Toliko mogu. Da imam oružje, i tu silu bih upotrebio. Oružje nemam, a posle ovoga što govorim neće mi ga ni dati, čak i ako zatražim.

Rat u Krajini sam gledao četiri godine i osam meseci i prvi bih ukoliko je potrebno izašao sa oružjem – izjavio je vladika, sa krstom u ruci.

Vladika Nikanor važi za crkvenog velikodstojnika „tvrde struje“, a izgradio je imidž tradicionaliste i protivnika crkvene reforme.

Episkop banatski Nikanor je u skandaloznoj besedi naveo da njegovo prokletstvo ne važi za potomstvo i buduća pokolenja organizatora i učesnika u gej paradi.

Oni ustalom i nemaju decu. Nisu roditelji, neće da se zovu majka i otac, niti njihova deca smeju tako da ih nazivaju. I njih mi treba danas da slušamo – kazao je vladika banatski Nikanor.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Novosti