Flajt radar sajt pao zbog preopterećenja! 300 000 ljudi pratilo let aviona Nensi Pelosi

Sajt Flajt radar, koji prati kretanje aviona u realnom vremenu, prestao je da se otvara za korisnike širom sveta, može se zaključiti iz podataka servisa „DownForEveryoneOrJustMe“ na kome se prijavljuju greške u radu sajtova.

Sajt Flajt radar je pao zbog povećanog interesovanja za let aviona za Tajvan, u kome se nalazila predsednica Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi.

Njegov put je uživo pratilo 300 hiljada ljudi.

Avion je poleteo iz Kuala Lumpura oko 10 časova po srednjoevropskom vremenu. Krenuo je na istok, a zatim, tri sata nakon početka leta, skrenuo je na sever ka Tajvanu.

Podsetimo, predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi sletela je večeras po lokalnom vremenu na Tajvan, uprkos upozorenjima zvaničnog Pekinga da to ne radi, jer će se time ozbiljno ugroziti odnosi Kine i SAD, javlja Rojters.

Nakon što je sletela na Tajvan, Nensi Pelosi se oglasila na društvenoj mreži Tviter.

Poseta naše delegacije Tajvanu odaje počast nepokolebljivoj posvećenosti Amerike da podrži tajvansku demokratiju. Naši razgovori sa rukovodstvom Tajvana ponovo potvrđuju našu podršku našem partneru i promovišu naše zajedničke interese, uključujući unapređenje slobodnog i otvorenog indo-pacifičkog regiona – napisala je Pelosi na Tviteru.

Kineska vojska u stanju pripravnosti

Kineska vojska je u pripravnosti i sprovešće niz vojnih protivmera, saopštilo je kinesko Ministarstvo odbrane usred posete Nensi Pelosi Tajvanu.

Prva poseta Tajvanu nakon 25 godina

Peking smatra dolazak Pelosi grubim kršenjem unutrašnjih pitanja Kine.

Ovo je prva poseta visokog zvaničnika SAD Tajvanu posle 25 godina, prethodno je predsednik Predsedavajućeg doma Kongresa NJut DŽingrič boravio na Tajvanu 1997. godine.

Pelosi je na turneji u Aziji, koja uključuje posetu Singapuru, Maleziji, Južnoj Koreji i Japanu.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji