Havarija kod Čačka - U toku je hitna evakuacija građana zbog izlivanja gasa

Na benzinskoj pumpi u prigradskom naselju kod Čačka danas je došlo do curenja gasa na jednoj benzinskoj pumpi. U toku je evakuacija građana koji žive u obližnjim kućama.

Na terenu su vatrogasno spasilačke ekipe, koje ne dozvoljavaju građanima da prilaze.

Na benzinskoj pumpi u selu Trbušani kod Čačka došlo je do havarije, kada je kako se pretpostvlja pukla plinska cev i preti opasnost od izlivanja gasa. Na lice mesta odmah su upućene policijske ekipe koje su blokirale glavnu i okolne saobraćajnice.

Samo se odjednom pred nama stvorila policija i rekli da nam je prolaz zabranjen. Nama je kuća u blizini i strahujemo za svoju bezbednost, svuda ispred oseća se miris gasa. Plašimo se da nešto ne eksplodira – kaže za RINU jedan od meštana sela Trbušani.

U toku je evakuacija građana koji žive u obližnjim kućama.

Međutim, otkriveno je da se iza svega krije pokušaj krađa automobila.

Naime, sigurnosne kamere snimile su muškarca koji je pokušao da ukrade automobil čiji je vlasnik na trenutak izašao iz vozila, ostavio otvorena vrata i upljane motor dok se na suvozačevom mestu nalazila ženska osoba

Muškarac koji se motao tuda iskoristio je trenutak i ušao u automobil iz kojeg je ženska osoba odmah istrčala, a vlasnik automobila pokušao je da ga zaustavi, prenosi 192.rs.

Kada je vlasnik pokušao da zadrži lopova ovaj je dao gas i udario u gasno postrojenje nakon čega je došlo do curenja gasa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji