Ilon Mask nadmašio Baraka Obamu na Tviteru

Šef kompanije SpaceX i Tesla Ilon Mask popeo se na prvo mesto nekoliko meseci nakon kupovine Tvitera u više milijardi dolara vrednom poslu

Vlasnik i izvršni direktor Tvitera Ilon Mask pretekao je bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu kao najpraćeniju osobu na platformi društvenih medija kada je u četvrtak dostigao približno 133,08 miliona pratilaca.

Tako da je Ilon Mask pretekao Baraka Obamu, koji ima oko 133,04 miliona pratilaca na Tviteru, takođe od četvrtka. Obojica su udobno ispred trećeplasiranog Džastina Bibera, a pop zvezda ima ukupno 113,4 miliona pratilaca. Drugi muzičari poput Kejti Peri, Rijane i Tejlor Svift, kao i fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo, takođe su zastupljeni u prvih deset.

Mask je prvi put probio granicu od 100 miliona prošlog juna, nekoliko meseci nakon što je prvi put izneo ponudu za kupovinu kompanije u aprilu 2022.

Drugi bivši američki predsednik, Donald Tramp, trenutno je na devetom mestu na listi pratilaca sa 87,3 miliona – oko 26 miliona iza Maska i Obame. Tramp nije objavljivao na Tviteru od januara 2021, kada mu je zabranjen pristup platformi u danima nakon nereda 6. januara 2021. u američkom Kapitolu u Vašingtonu.

On je vraćen na Tviter u novembru nakon Maskovog preuzimanja društvene medijske kompanije, iako još nije objavio nijedan tvit, radije svoje misli deli na svojoj platformi Truth Social.

Mask je postao najpraćenija figura na Tviteru nakon što je u oktobru kupio kompaniju vrednu 44 milijarde dolara. Pod njegovim rukovodstvom, platforma je uvela niz promena na društvenu mrežu u pokušaju da poveća prihode, kao što je uvođenje plaćene verifikacije, do kojih je došlo uporedo sa raširenim smanjenjem globalne radne snage. Ovi viškovi su se ogledali u nekoliko drugih velikih tehnoloških kompanija poslednjih meseci.

Tviter je prošle nedelje najavio da će 1. aprila okončati svoj „program za verifikaciju nasleđa“. Pod njegovim prethodnim vlasništvom, nekim istaknutim nalozima, uključujući one političara i novinara, dodeljena je besplatna plava kvačica kako bi se razlikovali od lažnih ili satiričnih naloga . , pod uslovom da zadovoljavaju određene kriterijume. Od subote nadalje, korisnici će morati da plaćaju najmanje 8 USD mesečno da bi zadržali svoj verifikovani status.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/RT