Iran lansirao dronove na Izrael

Iran je navodno lansirao i drugi talas dronova ka Izraelu, prenosi „Tajms of Izrael“.

Iran je lansirao desetine dronova kamikaza ka Izraelu, javlja Nešenel independent.

Nešto ranije je predstavnik izraelske vojske Daniel Hagari saopštio da su izraelski sistemi odbrane i napada u stanju pune borbene gotovosti, kao i da je već podignuto na desetine borbenih aviona.

On je takođe najavio i nova ograničenja za okupljanja civila, usled mogućnosti napada Irana na Izrael. Smernice Komande unutrašnjeg fronta zabranjuju obrazovne aktivnosti širom zemlje i ograničavaju okupljanja na 1.000 ljudi, dok u nekim oblastima, poput granica sa Gazom i Libanom, već postoje stroža ograničenja okupljanja, prenosi Sputnjik.

Iako je većina obrazovnih institucija trenutno zatvorena zbog praznika Pasha, Hagari kaže da se ograničenja odnose i na školska putovanja i kampove i važiće do ponedeljka u 23 sata, prenosi Tajms of Izrael.

Jordan zatvara vazdušni prostor za sve avione

Jordan privremeno zatvara svoj vazdušni prostor za sve avione koji dolaze, odlaze i tranzitiraju, navodi jordanska državna agencija Al-Mamlaka.
Zatvaranje vazdušnog prostora Jordana počinje večeras, a nije poznato do kada će važiti ovo pravilo, javlja Tajms of Izrael.
Izraelski Kanal 12 izvestio je da su se dva leta emiratske avio-kompanije “Flaj Dubai” vratila ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon što su poletela za Izrael, navodno zbog zabrinutosti u vezi sa iranskom pretnjom ili odlukom Jordana da zatvori svoj vazdušni prostor.

Pročitajte još:

Netanjahu: Zaštitićemo se od svake prijetnje i to ćemo učiniti hladnokrvno i odlučno

Premijer Benjamin Netanjahu ranije je poručio izraelskim građanima da su se poslednjih godina a još više poslednjih nedjelja pripremali kao država za mogućnost direktnog napada Irana

*Naši odbrambeni sistemi su raspoređeni, spremni smo za svaki scenario, kako u odbrani tako i u napadu. Država Izrael je jaka, javnost je jaka. Cijenimo da SAD stoje uz Izrael, kao i podršku Britanije, Francuske i mnogih drugih zemalja. Ustanovio sam jasan princip – ko nas povrijedi, mi njega. Zaštitićemo se od svake prijetnje i to ćemo učiniti hladnokrvno i odlučno. Znam da ste i vi građani Izraela smireni. Pozivam vas da slušate direktive Komande Doma fronta. Zajedno ćemo stajati, a uz Božiju pomoć – zajedno ćemo pobediti sve naše neprijatelje“, kazao je Benjamin Netanjahu.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/in4s.net