Kličko: Kijevu se sprema apokalipsa

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva priznao je da se ukrajinskoj metropoli sprema prava apokalipsa ukoliko se nastave ruski napadi na ključnu infrastrukturu grada. Doduše, rekao je da nije vreme za kompletnu evakuaciju stanovništva, ali je upozorio da najgori mogući scenario nije tako daleko.

Kijev ostaje bez struje, vode i grejanja. Moguće je da nas zadesi apokalipsa, baš kao u holivudskim filmovima. Na ovim temperaturama biće nemoguće živeti – izdao je dramatično upozorenje bivši svetski prvak za „Skaj njuz“.

Šta da vam kažem? I dalje se borimo i dajemo sve od sebe da do takvog scenarija ne dođe.

Najveći problem je što u ovom trenutku Kijev nema dovoljno toplih skloništa.

Pripremili smo oko 500 skloništa, ali… U gradu od 3,6 miliona ljudi to je ništa! Nažalost, ako snabdevanje strujom i dalje bude problematično, bićemo prisiljen dai ispuštamo vodu iz zgrada. Na ovim temperaturama postoji mogućnost pucanja cevi i ugrozilo bi se kompletno snabdevanje vodom – rekao je on i zamolio građane da pripreme najosnovnije stvari za moguću evakuaciju.

Pripremite hranu, vodu, dokumente i toplu odeću u slučaju da morate da napustite grad – rekao je on.

Kličko je odgovorio i na prozivke predsednika Zelenskog koji ga je ‘okrznuo‘ rekavši da se Kijev nije dovoljno pripremio za nestašice struje i grejanja.

Čudno je to. Imamo zajedničkog neprijatelja, a počinjemo da se boritmoizmeđu sebe. Mislim da nije vreme za političke obračune – kazao je Kličko.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji