Klimatski aktivisti blokirali tunel ispod Mon Blana

Saobraćaj je danas bio zatvoren u oba smera u tunelu ispod Mon Blana zbog protesta aktivista iz italijanske grupe „Poslednja generacija“ i njihovih kolega iz Francuske, javila je agencija ANSA.

Ovo je bio poslednji u seriji kontroverznih protesta aktivista koji žele da ukažu na neophodnost borbe protiv klimatskih promena.

Učesnici protesta razvili su transparent sa porukom „Posljednja generacija – ne gasu, ne uglju“ i poremetili saobraćaj na oko jedan čas.

Policija je morala da pozove vatrogasce da preseku lance kojima su se aktivisti međusobno vezali, a potom ih je prisilno sklonila.

Vlada treba da ponudi šansu za stabilnu budućnost i mogućnost da nove generacije imaju porodice – rekao je Alesandro /21/ iz grupe „Posljednja generacija“.

Članovi ove organizacije su blokirali saobraćaj u velikim gradovima, sprečavali poletanje privatnih aviona i bacali farbu na kancelarije institucija povezanih sa fosilnim gorivima, kao i na poznata umetnička dela. Klimatski aktivisti su sa blokadom tunela ispod Mon Blana otišli korak dalje. Postavlja se pitanje šta je sledeće, vezivanje za avion?

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji