Korona histerija se budi! Novozaraženi pristižu - Statistika je neumoljiva

Korona brojke u Srbiji rastu. Lekari tvrde da je to očekivani razvoj epidemiološke situacije, ali ono što brine je primetan porast broja smrtnih slučajeva.

Naime, u poslednja 24 sata zabeleženo je 17 smrtnih slučajeva uzrokovanih koronavirusom, što je primetan skok u odnosu na prethodnih mesec dana.

Podsetimo, u poslednjih mesec dana broj smrtnih slučajeva na dnevnom nivou uglavnom je bio jednocifren, samo se krajem jula beleže tri vezana dana kada je broj preminulih premašio deset.

Brojka od 17 preminulih u jednom danu nije registrovana u našoj zemlji od 13. marta ove godine. Što će reći da se već gotovo pet meseci nije dogodilo da Srbija zabeleži toliko preminulih za 24 sata.

Iako epidemiolozi tvrde da će broj zaraženih u danu dostići i 20.000, ne očekuje se da tokom novog talasa koronavirusa bude registrovan ni približno veliki broj preminulih kao ranije tokom pandemije. Ipak, najnoviji brojevi upozoravaju.

Na bolničkom lečenju u Srbiji trenutno je 655 pacijenata, od kojih je 28 na respiratoru.

Početkom nedelje, lekari su potvrdili da se beleži veći broj zaražene dece. U pitanju su najmlađa deca, starosti do mesec dana i kod njih nema razvoja teže kliničke slike.

Od početka pandemije otkriveno je ukupno 2.142.148 slučajeva koronavirusa, a od posledica infekcije preminulo je 16.313 osoba.

Usled pandemije Korona virusom, obična prehlada skoro da je i isčezla. Ljudi se uglavnom razboljevaju od Korone.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji