Mask kaže da je Mali svet nakon što je saznao da je Faučijeva ćerka radila za Tviter

Izvršni direktor Tvitera Ilon Mask odgovorio je na objavu na platformi „Mali svet“, u utorak u vezi sa ćerkom direktora Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Entonija Faučija koja je radila na Tviteru.

Šta se dogodilo: Odgovarajući na tvit konzervativnog aktiviste i voditelja radio emisija Čarlsa Kirka koji je podelio izveštaj o Faučijevoj ćerki koja radi na Tviteru tokom pandemije, Mask je rekao: „Mali svet“.

Izveštaj koji je Kirk citirao zasnovan je na Faučijevom iskazu 23. novembra u tužbi zbog cenzure društvenih medija koju su pokrenuli generalni tužilac Misurija Erik Šmit i državni tužilac Luizijane Džef Landri ranije 2022. godine.

Fauči je upitan tokom svedočenja da li poznaje nekoga ko radi za platformu društvenih medija. Odgovorio je da je bio u komunikaciji sa izvršnim direktorom Meta Platforms Markom Zakerbergom.

Na pitanje da li poznaje još nekoga ko radi za platformu društvenih medija osim Zakerberga, Fauči je rekao: „Pa, osoba koja je radila kao softverski inženjer za Tviter bila je moja ćerka.

Zašto je to važno: Dvojica državnih zvaničnika navode u tužbi da su predsednik Džo Bajden i ključni zvaničnici u njegovoj administraciji „dogovarali i/ili prisiljavali kompanije društvenih medija da potisnu govornike, gledišta i sadržaj na društvenim mrežama tako što su etiketirali sadržaj „ dezinformacije“i „pogrešne informacije“.“

Tviter u vlasništvu Maska rekao je da više neće označavati niti uklanjati postove koji sadrže dezinformacije u vezi sa COVID-19.

Fauči je pojasnio da njegova ćerka nije bila zainteresovana za poreklo virusa koji izaziva COVID-19 i da je prestala da radi za Tviter pre više od godinu dana.

Fauči, lice američkog odgovora na COVID-19, najavio je da se povlači sa svih svojih trenutnih funkcija.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Benzinga