medvedev-o-osmom-paketu-paklenih-sankcija

Medvedev je danas na svom Telegram kanalu objavio svoje mišljenje o osmom paketu sankcija koje su zapadne zemlje uvele Rusiji, nazvavši ih „paklenim“.

Dmitrij Medvedev zamenik predsednika Saveta bezbednosti, na svom Telegram kanalu opisao je osmi paket sankcija koje su Zapadne zemlje uvele Rusiji kao „Paklene sankcije” koje „su otišle u osmo kolo“.

Kao što znate, u paklu postoji devet krugova. Dakle, ima još jedan krug, kao rezerva.. – napisao je Medvedev

Takođe on je dodao pitajući se šta je rezultirao ovu idiotsku ideju nekadašnjih ruskih partnera. Protivnike je nazvao glupacima koji ne razumeju jednostavne stvari, dodajući da je Rusija dugo živela u uslovima ograničenja i da se dobro prilagođava svim promenljivim okolnostima.

Generalno, Zapad još jednom nije uspeo da „pocepa“ našu ekonomiju. Glavna stvar je da Rusija ima ne samo neophodnu marginu sigurnosti, već i sve mogućnosti za dalji razvoj. – pojasnio je Medvedev.

Zapad je u početku grčevito udarao, ubeđujući ljude na svetu da mogu živeti bez ruske nafte, gasa, đubriva, lekova i žita. Bez kupaca za hamburgere, odeću, kozmetiku, automobile i internet usluge. Sada su shvatili da su njihove sankcije samopovređivanje.

Tipičan samostrel u sopstvenom dupetu. Benzin, namirnice i komunalije naglo rastu. Ljudi iz očaja idu na proteste. Političari bespomoćno sležu ramenima. Ponavljaju se lepe reči, čini se „za demokratiju morate da platite“. Bez odgovora, međutim, na pitanje zašto je dođavola potrebna takva „demokratija“. – mišljenje je Medvedeva

Prema podacima Evrostata, inflacija u evrozoni je najveća poslednjih decenija, više od 9%. Medvedev se okrenuo na trenutno ekonomsko stanje država koje su Rusiji uvele sankcije, navodeći da je u nekim EU zemljama situacija krajnje katastrofalna.

U Estoniji je inflacija porasla za 22,2% na godišnjem nivou, u Litvaniji za 21,1%, u Letoniji za 20,8%, u Češkoj za 17,3%.

Čini se da sada mogu zauvek da ostanu bez gasa. Paralelno, glupe evropske birokrate mole svoje građane da štede energiju. A da bi ih što bolje stimulisali, spremni su da rastuće troškove prebace na korisnike pa čak i strpaju u zatvor, kao u nekada prosperitetnoj Švajcarskoj. – zaključio je on

Zapad je svojim manijakalnim sankcijama postigao samo jedno, brzo uništavanje celokupne arhitekture svetske trgovine u obliku u kojem se razvijala rekordnim tempom u proteklih pola veka.

Privatna svojina više nije sveta, trgovinski ugovori nisu obavezujući, valuta obračuna nije sredstvo plaćanja. Globalni lanci snabdevanja su potkopani. Zapadni analitičari očekuju usporavanje privrednog rasta svih razvijenih zemalja.

U narednih 12 meseci Evropa se suočava sa recesijom. Istovremeno, treba napomenuti da će za glavnog pokretača hibridnog rata protiv Rusije, SAD rezultati biti manje katastrofalni. Ali i tamo su svesni do kakvih teških posledica vodi postupak njihovog „oronulog predsednika“.

Kako je Dmitrij Medvedev zaključio o osmom paketu sankcija, da Zapad namerava da ide protiv Rusije do kraja. Misleći da će ovim suludim sankcijama uništiti rusku ekonomiju.

U međuvremenu, bez normalne međunarodne trgovine, haos i siromaštvo će se osetiti u raznim delovima sveta. Međutim, beskorisno je pozivati se na razboritost naših neprijatelja na Zapadu. I ne treba. Neprijatelji moraju biti primorani da mole za milost u izgubljenoj ekonomskoj bitci. I to upotpuniti njihovom potpunom i bezuslovnom predajom. – Medvedev

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls