Nakon Bajdenovog ispada oglasio se Ilon Mask ismevajući predsednika Amerike

Ilon Mask je svoju kraću pauzu na Tviteru iskoristio za odmor, pa je po povratku dolučio da potkači predsednika Amerike Džo Bajdena nakon što je napravio još jedan gaf tokom obraćanja o svojoj novoj izvršnoj naredbi nakon presude Vrhovnog suda koje se odnosi na zabranu abortusa.

Bajden je dao izjavu nakon što je potpisao izvršnu naredbu za pružanje zaštite ženama koje traže abortus kao odgovor na poništenje od strane suda 24. juna.

Tokom govora, američki predsednik je takođe pročitao uputstva koja su bila ispisana na idiotu(telepromoteru):

Vredno je primetiti da je procenat žena koje su se registrovale za glasanje veći od procenta muškaraca koji to čine. Kraj citata.

Usledio je:

Ponovite red. Žene nisu bez…

Među onima koji su mu se rugali bili su kolumnista Vašington Tajmsa Tim Jang, kao i izvršni direktor Tesle.

Mask, koji se već mesecima u javnosti prepire sa predsednikom, napisao je u petak na Tviteru uz mem:

Ko kontroliše teleprompter je pravi predsednik!

Svađa između predsednika i Maska počela je kada Tesla nije bio pozvan na samit o električnim vozilima u Beloj kući 2021. godine, uprkos tome što je imao oko tri od četiri prodaje električnih automobila u SAD u poslednje tri godine.

Ranije ove godine, Mask je Bajdena nazvao „marioneta u ljudskom obliku“ nakon što je predsednik izostavio Teslu iz rasprave o proizvodnji električnih vozila.

Najbogatiji čovek na svetu ranije je rekao da bi bilo kome starijim od 70 godina trebalo zabraniti da se kandiduje za političku funkciju. Bajden i njegov prethodnik u Beloj kući Donald Tramp imaju 79, odnosno 76 godina.

Iako SAD postavljaju minimalnu starost od 35 godina za predsedničke kandidate, ne postoji gornja starosna granica.

Ilon Mask ovim potezom je de fakto ponizio američkog predsednika.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Business Insider