Negativ48 QAnon otcepljena grupa

Tokom svoje predizborne kampanje 2020., Donald Tramp je nastojao da izbegava temu o QAnonu. Tramp je pažljivo izbegavao da kaže bilo šta negativno o pokretu zavere krajnje desnice, ali nije želeo ni da ih potpuno podrži.

Međutim, Tramp je nedavno bio pun QAnon-a na svojim MAGA događajima, od kojih su neki uključivali QAnonovu himnu i njihov slogan „Gde ide jedan, idemo svi“. A ovi događaji, prema reporteru Vašington Posta Isak Arnsdorfu, takođe su mesta gde će se verovatno susresti članovi male „QAnon splinter grupe“ pod nazivom Negativ48.

Oni su postali stalni deo Trampovih mitinga ove godine. Oni imaju oko 100, a mogu se uočiti po njihovim užetama sa čak 16 prigodnih dugmadi sa svakog mitinga kojem su prisustvovali. Ili ih vidite kako se zagrljaju kako bi se ljuljali uz „Sumnjičave umove“ Elvisa Prislija. Ili stajati u redu da napravi selfije ispred bine sa svojim vođom, čovekom u pantalonama sa američkom zastavom po imenu Majkl Brajan Procman.

Na Trumpovim događajima, prisustvo članova Negativ48 je „dovelo do tihog sukoba sa Trampovim timom, što je izazvalo zabrinutost da bi mogli poremetiti događaje, otuđiti druge fanove, odvratiti pažnju od poruke bivšeg predsjednika ili stvoriti loš publicitet“.

Tenzije Trampovog tima sa Negativ48 dolaze čak i kada je bivši predsednik sve eksplicitnije tražio podršku od QAnon-ovih sledbenika objavama na društvenim mrežama koje usvajaju slogane i slike pokreta“, navodi reporter Vašington Posta.

Nisu svi koji se identifikuju sa QAnonom deo Negativ48.

Sledbenici QAnona traže skriveno značenje u zagonetnim porukama navodnog vojnog vođe sa kodnim imenom „Q“ i u Trampovim sopstvenim izjavama.

Spinof Negativ48 se fokusira na dešifrovanje značenja korišćenjem gematrije, drevne hebrejske tradicije dodeljivanja numeričkih vrednosti slovima. Četrdeset osam, kaže grupa, je vrednost reči „zlo“.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Dnevni Puls/Alternet