Nemačka svojim građanima savetuje da preskoče tuširanje

Nemačka svojim građanima kroz medije deli savete za zdravlje. Preskočite tuširanje je najnoviji savet, koji se u subotu našao u nemačkom listu Bild. 

Ovaj poznati list koji promoviše navodne zdravstvene prednosti manjeg tuširanja dolazi u trenutku kada se u zemlji raspravlja o mogućnosti potpunog embarga na sav uvoz ruske energije.

Simpsonovi su do sada pogodili, šta nas čeka u 2022. godinu?!

Pod naslovom „Dovoljno je oprati ova četiri dela tela – Zašto se koža sama čisti ako to dozvolite“, članak počinje citirajući nedavni savet nemačkog ministra ekonomije Roberta Habeka, koji je pozvao svoje sunarodnike da smanje grejanje, posete saunama i tuširanje kako bi pomogli zemlji da smanji zavisnost od ruske energije. Ovo „žrtvovanje“ vezano za higijenu ne samo da može otežati život Kremlju, već i poboljšati kožu ljudi, tvrdi list Bild.

Novinari su se konsultovali sa dermatologom Iael Adler da bi izgradili priču o manje tuširanja.

U članku se objašnjava da postoje određeni sojevi bakterija koji naseljavaju kožu, koji su, iako su korisni, obično prisutni u malim količinama. Međutim, ako bi osoba dala tim mikroorganizmima „šansu da se razmnožavaju” tako što bi odustala od redovnog tuširanja, dobre bakterije bi zaštitile svog domaćina od ekcema i, štaviše, konzumirale supstance odgovorne za miris tela, tvrdi Bild.

Dermatolog je potvrdio da „posle tri nedelje mirisi nestaju i koža počinje svojevrsni proces samočišćenja“.

Dr Adler je istakao da – ove dobre bakterije imaju šansu samo ako se koža odmori najmanje tri nedelje – od tuširanja.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Bild