Orban na Tviteru - Otvorio nalog i traži svoga dobrog druga Trampa

Mađarski premijer Viktor Orban napravio je nalog na društvenoj mreži Tviter u ponedeljak, a njegov profil već ima preko 42.000 pratilaca.

Orbanov nalog namenjen je za objavljivanje informacija na engleskom jeziku o radu premijera, rekao je njegov šef za štampu Bertalan Havasi.

Orban do sada prati samo 42 druga naloga, uključujući papu Franju, političke lidere kao što su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Đorđija Meloni, Mateo Salvini, Redžep Tajip Erdogan i Benjamin Netanjahu, kao i nekoliko medijskih ličnosti, uključujući voditelja „Foks njuza“ Takera Karlsona i psihologa Džordana Pitersona.

Hajde da napravimo buku! – napisao je Orban u svojoj prvoj objavi na pomenutoj društvenoj mreži, koja je brzo prikupila više od 7.000 lajkova i 1.800 retvitova.
Na tipičan način na Tviteru, mnogi korisnici su počeli da kritikuju premijera Mađarske zbog neutralnijeg stava prema Rusiji od drugih lidera EU usred sukoba u Ukrajini.

Orbanov šef za štampu rekao je mađarskoj novinskoj agenciji „MTI“ da je svrha naloga da informiše ljude na međunarodnom nivou o radu premijera.

Posle mog prvog dana na Tviteru, na pameti mi je jedno pitanje. Gde je moj dobar prijatelj, Donald Tramp? – zapitao se Orban, nakon manje od 24 časa nakon što je napravio nalog na društvenoj mreži.

Podsetimo, Trampov nalog je blokiran početkom 2021. godine nakon pobune na Kapitolu 6. januara u Vašingtonu. Bivši predsednik je optužen za podsticanje na nasilje i zabranjen mu je pristup na skoro svim velikim društvenim mrežama čim je napustio Belu kuću.

Neki na Tviteru su odmah počeli da se pitaju da li je samo pitanje vremena kada će i sam Orban krenuti Trampovim stopama i biti cenzurisan ili skinut sa platforme, s obzirom na njegovu ozloglašenost među zapadnim medijima establišmenta, koji ga smatraju autoritarnim vođom i previše simpatičnim predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji