Panaotović - Treba pomisliti o stvaranju saveza Srbije

Sociolog, novinar i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović smatra da bi u doglednom vremenu trebalo promisliti o stvaranju saveza suverenih država Republike Srpske, Crne Gore i Srbije.

On je za TV Informer izjavio da bi to bila dobra ideja koja bi se morala realizovati na miran način i uz saglasnost ključnih međunarodnih adresa.

Savez suverenih država Republike Srpske, Crne Gore i Srbije bi bila jedna dobra opcija i mjera, uz saglasnost ključnih faktora međunarodne zajednice. Treba promisliti o realizaciji ideje saveza suverenih država Republike Srpske, Crne Gore i Srbije u nekoj perspektivi na miran način, referendumima, bez ikakvog nasilja – poručio je Panaotović.

On je podsjetio da mnogi inostrani analitičari govore da je BiH nefunkcionalna država i da je pitanje vremena još koliko dugo će ona opstati.

Pročitajte još:

„Ne prizivam raspad BiH i ne potpirujem neke vatre, da me neko ne shvati pogrešno. Ako je to neminovnost i ako smo imali raspad velike i u nekim pogledima slavne Jugoslavije, zbog čega bi onda opstanak po svaku cijenu BiH bio „sveto pismo“ , ako je moguće da se BiH razdruži mirno po češko-slovačkom modelu, sporazumom i referendumom uz održavanje najbližih odnosa i saradnje“ – naveo je Panaotović.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/borba.me