Poljoprivrednici Srbije blokirali puteve

Kako u svetu tako i kod nas poljoprivrednici su jedni od ugroženijih u trenutnoj ekonomskoj krizi koja je zahvatila ceo svet i koja ne jenjava. Tako su poljoprivrednici iz Vojvodine blokirali puteve a njima su se takođe pridružili poljoprivrdnici iz ostatka države.

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je predstavnike poljoprivrednih udruženja iz Požarevca, Pančeva i Srbobrana na razgovor sa predstavnicima ministarstva o svim iznetim temama.

Zaposleni Ministarstva kao i do sada će uvek biti na raspolaganju svim poljoprivrednicima, spremni da odu u bilo koje mesto koje poljoprivrednici predlože, kako bi dalje nastavili da zajedno rešavamo sve probleme u poljoprivredi. Verujemo da je to jedini način da se prevaziđu izazovi sa kojima se svi suočavamo – rečeno je za Tanjug u Ministarstvu.

Kako navodi požarevački Radio Boom 93, protestna vožnja udruženja poljoprivrednika “Stig” krenula je iz Bratinca kod Požarevca nešto posle devet časova, a poljoprivrednici su traktorima prošli kroz centar grada i blokirali saobraćaj blizu mosta na Velikoj Moravi.

Radio prenosi i da su se braničevskim poljoprivrednicima pridružili kolegama iz Vojvodine koji su na više mesta blokirali puteve.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji