prvi-politicki-miting-u-minecraft-u-okupio-je-12-000-ljudi

Liberalno-demokratska partija Rusije (LDPR) održala je politički miting na serveru Minecraft-a povodom obeležavanja Praznika rada u Rusiji.

Skup je održan 1. maja na serveru sa temom LDPR-a, na kojem je bila ogromna bista osnivača stranke, pokojnog Vladimira Žirinovskog.

„Digitalni skup LDPR-a postao je najmasovnije demonstracije održane danas u zemlji. Više od 12.000 pristalica iz celog sveta prijavilo se za učešće na događaju!“ navodi se u saopštenju stranke.

Međutim, priznao je da je skup prerano završio zbog pada servera, za šta je kriv izuzetno veliki priliv korisnika.

Nije odmah bilo jasno koliko je korisnika zapravo prisustvovalo događaju istovremeno.

Pročitajte još:

Snimci sa mitinga koji kruže internetom pokazuju kako igrači Minecraft -a paradiraju pored velike biste osnivača LDPR-a, za koju se navodi da je visoka 200 metara, kao i kako lansiraju vatromet.

Žirinovski, veteran ruske političke scene i poznat po svojoj zapaljivoj retorici i ekscentričnom ponašanju, preminuo je u aprilu 2022, podlegavši komplikacijama povezanim sa kovidom.

Uprkos tehničkim problemima, partija je pozdravila skup kao veliki uspeh, koja se obavezala da će u budućnosti održavati više onlajn događaja i da će svoje političke aktivnosti proširiti i na druge platforme za igre.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji