Referendum u Hersonskoj oblasti će biti održan bez obzira na mišljenje SAD

Zamenik načelnika vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Stremousov rekao je da će referendum o samoopredelenju u Hersonskoj oblasti biti održan, bez obzira na stav Sjedinjenih Država, te da američke vlasti ne bi trebalo da se mešaju u poslove regiona i da ga tretiraju kao svoju koloniju.

Ranije je visoki predstavnik američke vlade rekao da SAD ne priznaju pripajanje Donbasa Ruskoj Federaciji, te da odbacuju rezultate mogućeg referenduma i da obećavaju brz i oštar odgovor u vidu antiruskih sankcija.

Mi nismo kolonija Sjedinjenih Država i sve ove izjave nemaju nikakve veze sa nama. Neka SAD razmišljaju o tome koliko su država napravile svojim kolonijama i koliko su ostavili siročadi i siromašnog naroda. Referendum o samoopredeljenju u Hersonskoj oblasti će se održati, bez obzira na stav Amerikanaca, kojima je bolje da se ne mešaju u naše stvari – izjavio je Stremousov za „RIA Novosti“.

Prema njegovim rečima, oslobođene teritorije nikada neće biti američke kolonije.

One će uvek biti slobodne kao deo jedne velike ujedinjene Rusije. Mi se sami bavimo svojom kulturom i svojom budućnošću, koja je neizbežno povezana sa Ruskom Federacijom – zaključio je Stremousov.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji