Republika Srpska od sutra kreće ka nezavisnosti

Republika Srpska će od sutra predložiti miran razlaz zbog odluke o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je odlukom o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a potpisan kraj BiH i najavio da će sutra sa sednice Vlade Srpske u Srebrenici federalnoj strani biti predložen mirni razlaz.

„Da li će to sve biti ubrzano ili u neko dogledno vreme to je stvar procesa. Mi biramo mirni razlaz i to ćemo predložiti sutra sa sednice Vlade u Srebrenici. Predložićemo federalnoj strani“, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da su Republika Srpska i FBiH sporazumne strane Dejtonskog sporazuma, a time i Ustav BiH.

Naveo je da je u pitanju opsežna pokvarena intervencija međunarodne zajednice, međunarodnog faktora.

„Akcenat je na sve bacilo funkcionisanje zajedničkih institucija koje su opet oni svojim sponzorstvom itekako rušili inkognito radi na tome da predlože i obezbede podršku Nemačkoj. U tom pogledu ne obaveštavaju organe BiH. Organe BiH koje oni tako forsiraju da funkcionišu nisu doneli nikakvu odluku“, navodi Dodik.

Pročitajte još:

Predsednik Srpske navodi da je očigledan primer gde je, kako kaže, jedan ambasador Ujedinjenih nacija podržan od strane bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

„Sve je to sramno i to znaju veoma dobro Amerikanci, Britanci, Nemci i svi ostali koji se ovde mešaju, verovatno kalkulišući da je to potrebno da se uradi jer će Srbi nekoliko dana galamiti, a onda će nestati“, zaključio je Dodik.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Sputnik