Ruski poslanik kaže da je Amerika umešala prste

Najviši ruski poslanik optužio je u subotu Vašington za koordinaciju vojnih operacija u Ukrajini, za koje je rekao da predstavljaju direktno učešće SAD u vojnoj akciji protiv Rusije.

Vašington u suštini koordinira i razvija vojne operacije, čime direktno učestvuje u vojnim akcijama protiv naše zemlje – napisao je Vjačeslav Volodin na svom Telegram kanalu.

Vašington i evropski članovi transatlantske NATO alijanse snabdeli su Kijev teškim naoružanjem kako bi mu pomogli da se odupre.

Međutim, Sjedinjene Države i njihovi saveznici u NATO-u su više puta govorili da neće učestvovati u borbama, kako bi izbegli da postanu strane u sukobu.

Neidentifikovana letelica gađala naftna polja u Siriji

Američki zvaničnici su rekli da su Sjedinjene Države pružile obaveštajne podatke Ukrajini kako bi pomogli u suprotstavljanju, ali su negirali da ti obaveštajni podaci uključuju precizne podatke o ciljanju.

Volodin, predsednik Donjeg doma parlamenta, Dume, istaknuti je zagovornik onoga što Moskva naziva svojom „specijalnom operacijom“ u Ukrajini za degradaciju vojnih sposobnosti svog južnog suseda i iskorenjivanje onoga što naziva fašističkim elementima koji drže vlast nad vladom i vojskom .

Volodin je rekao da su strani savetnici radili u Ukrajini od onoga što je nazvao „državnim udarom“, što se očigledno odnosi na demokratske izbore predsednika Volodimira Zelenskog 2019.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Reuters