...
Snažna eksplozija u Havani! Uništen poznati hotel na Kubi

Snažna eksplozija danas u centru Havane, Kuba. Policija i vatrogasni spasioci pročešljavaju ruševine u potrazi za preživelima nakon što je eksplozija uništila poznati hotel Saratoga, pri čemu su poginule najmanje četiri osobe.

Očevici su rekli da su srušena dva sprata hotela. Rojters navodi da iz zgrade kuljaju plamen i dim.

Smatra se da je uzrok eksplozije u hotelu Saratoga curenje gasa, prema kubanskoj predsedničkoj kancelariji, koja je u tvitu navela da će više detalja uslediti uskoro, piše CNN.

Svedoci su opisali „snažnu eksploziju“, koja je izgleda uništila autobuse i automobile ispred hotela u centru grada.

Na slikama sa lica mesta prikazana je urušena fasada na najmanje tri sprata. Oblaci prašine i dima mogli su se videti kako se dižu oko krhotina na tlu.

 

Predsednik Kube Migel Dijaz-Kanel posetio je mesto eksplozije i istakao da odbacuje mogućnost bombaškog napada, dok je ministar spoljnih poslova Meksika tvitovao svoju solidarnost sa žrtvama eksplozije.

Naša solidarnost prema žrtvama i onima koji su pogođeni, kao i ljudima te drage bratske nacije – naveo je Marselo Ebrard na Tviteru.

Hotel, koji je izgrađen 1930-ih i ima 96 soba, ponovo je otvoren 2005. godine nakon renoviranja, navodi se na njegovom sajtu.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Reuters

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.