Stiven Sigal snima dokumentarac o Donbasu

Stiven Sigal, poznati glumac, snima dokumentarac o situaciji u Donbasu, izjavio je lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin, nakon susreta sa glumcem.

Da, on snima dokumentararac o ratu u Donbasu. Danas je razgovarao sa ratnim zarobljenicima u pritvorskom centru Olenivka. Neki od zarobljenika su ubijeni nedavno u raketiranju sa ukrajinske strane – naveo je Pušilin na svom Telegram kanalu.

Pušilin je rekao da je Sigal primetio da 98 odsto onih koji pričaju o konfliktu u brojnim medijima nisu bili na terenu, te zato svet ni ne zna istinu.

Sigal želi da promeni stav sveta prema ovom ratu, ali to neće biti lak zadatak, međutim, želim mu sreću – dodao je Pušilin.

Sigal je posetio Donbas zajedno sa Leonidom Sluckim, liderom Liberalne demokratske partije Rusije (LDPR), koji je direktor međunarodnog komiteta ruske Državne Dume.

Stiven Sigal, pojavio se u zarobljeničkom logoru pod ruskom kontrolom … na mestu eksplozije 29. jula u kojoj je ubijeno najmanje 50 ukrajinskih zatvorenika.

Na slikama koje su objavijene na Telegramu se čini da Sigal pregleda olupinu … gledajući neke od gelera koji su ubili Ukrajince.

U trenutku eksplozije u logoru je bilo na stotine ukrajinskih zatvorenika.

Putin je dao rusko državljanstvo Sigalu još 2016. godine … nakon što se Sigal izjasnio u korist ruske aneksije Krima.

Sigal je glasno podržavao Putina, nazivajući ga „jednim od najvećih svetskih lidera, ako ne i najvećim svetskim liderom koji živi danas“.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji