Sveštenik u Hrvatskoj prebio časnu sestru - Moraće u zatvor i na lečenje

Bivši sveštenik Domagoj Kelava, koji je u aprilu pijan udario časnu sestru Anetu Anđelić, a potom u maju i meštanku A.S., osuđen je na 27 dana zatvora, odlučio je Opštinski sud u Zadru, javlja portal Zadarski. S obzirom na to da je u pritvoru proveo 25 dana, u zatvoru će provesti još dva dana.

Podsetimo, on je 26. aprila u večernjim satima verbalno, a potom i fizički napao časnu sestru Anetu iz Samostana klanjateljica krvi Hristove.

Časna sestra je tada zadobila vidljive povrede lica, a kasnije je tvrdila kako su povrede nastale gubitkom svesti i padom na pod, bez uticaja sveštenika. Nakon tog napada završio je u desetodnevnom pritvoru, a po izlasku iz zatvora crkveno lice je opet fizički nasrnuo na ženu.

On je 17. maja u kasnim večernjim satima u Ulici Hrvatskih branitelja video komšinicu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj.

Zbog tebe sam završio u zatvoru pi**a ti materina – misleći na događaj s časnom sestrom koji se dogodio u aprilu, da bi je zatim uhvatio s obe ruke za vrat i počeo snažno da stiska.

Žena se otrgla, a sveštenik ju je zatim odgurnuo usled čega je pala na zemlju i zadobila površinsku povredu skočnog zgloba i stopala.

Nakon navedenih događaja Kelavi je Zadarska nadbiskupija izdala zabranu vršenja svih čina vlasti upravljanja, propovedanja i deljenja svetih sakramenata, a upućen je i na lečenje. Sveštenik „iz pakla“ nije samo ugrozio časnu sestru već i druge prolaznike, a po svemu sudeći nije najboljeg psihičkog sranja.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

 

Dnevni Puls/Mediji