taker-karlson-stao-u-odbranu-trampa

Taker Karlson je skočio u odbranu Donalda Trampa jer se moguća optužnica protiv bivšeg predsednika nazire zbog  isplata novca za ćutanje zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels 2016.

„Ovakva vrsta isplata, šta god da mislite o njima, uobičajena su, kako među poznatim ličnostima, slavnim ličnostima, tako i u korporativnoj Americi“, rekao je u utorak u emisiji „Tucker Carlson Tonight“, tvrdeći da sporazum o neotkrivanju podataka nije velika stvar.

„U ovom slučaju, možete verovati kako god vi želite, ali plaćati ljudima da ne pričaju o stvarima, dobiti novac da ćutite, uobičajeno je u modernoj Americi.“ – Taker Karlson je pokušao da objasni da tu nema ništa čudno.

Prema Karlsonu, nije bilo nikakvog prekršaja i ceo slučaj se svodi na to da su mediji i Trampovi kritičari verovali da je „sve što on radi zločin“.

U postu na svom sajtu tokom vikenda, Tramp je nagovestio da očekuje da će biti uhapšen u utorak u okviru istrage okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega o isplati 130.000 dolara Danijelsovoj u poslednjim danima pred predsedničke izbore 2016.

Danijelsova je navodno bila na korak od izlaska u javnost o aferi za koju tvrdi da je imala sa Trampom deceniju ranije.

Majkl Koen, Trampov bivši advokat i posrednik koji je izvršio uplatu, služio je zatvorsku kaznu zbog kršenja finansiranja kampanje zbog incidenta.

Ron DeSantis osudio Soroševog tužioca koji planira da osudi bivšeg predsednika SAD (VIDEO)

Trampov pravni tim je tvrdio da se uplate nisu kvalifikovale kao rashodi za kampanju koje je trebalo prijaviti jer bi ih Tramp platio bez obzira na kampanju.

Čak i ako bi se taj argument održao, u igri su i druga pravna pitanja koja uključuju potencijalno falsifikovanje poslovnih zapisa kada je Tramp nadoknadio Koenu za isplate.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

DnevniPuls/Mediji