Ukrajinka optužena za podvođenje mladih devojaka na Balkanu

Ukrajinka Nataliia Načinkin koja je optužena za podvođenje mladih devojaka, Ruskinja i Ukrajinki na području BiH, sporazumno je priznala krivicu.

Sporazumnim priznanjem, njoj je previđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i jednog meseca, kao i oduzimanje predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog dela.

Sporazumnim priznanjem, Načinkina je u potpunosti prihvatila odgovornost za krivično delo za koje je tereti Tužilaštvo BiH, te se odrekla prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekao Sud BiH.

„Ovaj predmet predstavlja dio obimne istrage, uključujući i međunarodnu pravnu pomoć i komunikaciju sa partnerskim institucijama i agencijama, a u optužnici se navodi da je optužena, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, vrbovala strane državljanke, uglavnom sa područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodila u BiH, pronalazila smeštaj i iskorištavala radi pružanja seksualnih usluga za novac“, navodi se u zvaničnom saopštenju Tužilaštva BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, Sud BiH ga je prihvatio te je optuženoj izrečena navedena kazna za podvođenje mladih devojaka.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji