Ukrajinom ponovo odzvanjaju eksplozije - Jaki raketni udari ne prestaju

Ukrajinom ponovo odzvanjaju eksplozije, sirene za vazdušnu uzbunu oglasile su se jutros u Kijevu, ali i u celoj zemlji.

U gradovima širom Ukrajine ponovo odzvanjaju eksplozije, dok ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane rade non-stop. Od jutros je na snazi uzbuna za vazdušnu opasnost u centralnom, južnom i zapadnom delu Ukrajine, prenosi „Skaj njuz“.

Raketirano Zaporožje

Jedna osoba je poginula jutros u ruskom napadu na Zaporožje, gde je na javne ustanove ispaljeno 12 raketa, objavila je na Telegramu regionalna vojna administracija tog ukrajinskog grada.

Prema navodima ukrajinskih vlasti, dve rakete su pogodile auto-salon, usmrtivši jednu osobu, prenosi Ukrinform.

Druge rakete pogodile su jednu obrazovnu i jednu medicinsku ustanovu, kao i školu, prenosi Tanjug.

Raketirani i drugi gradovi

Gradonačelnik Lavova, Andrij Sadovji, izvestio je na Telegramu da su delovi grada ponovno bez struje nakon, kako je opisao, „raketnog napada na objekat kritične infrastrukture“.

„U Lavovu se čuju eksplozije. Ima problema sa strujom.”

Sličnu poruku je poslao i regionalni guverner Maksim Kozicki. U 12.08 po lokalnom vremenu objavio je: „Napad na energetski objekat u Lavovskoj oblasti. Ostanite u skloništima. Ne širite fotografije, video zapise i glasine.”

Guverner Nikolajeva Vitalij Kim objavio je da je došlo do napada i u ovoj oblasti i da „još uvek ima projektila u vazduhu“ i da ukrajinska protivvazdušna odbrana nastavlja da radi.

Vitalij Kim, guverner Nikolajeva, objavio je na Telegramu da je u jučerašnjim napadima jedna žena smrtno stradala. Rekao je i da su juče sistemi protivvazdušne odbrane uništili 14 krstarećih projektila iznad Nikolajeva.

Takođe tvrdi da su jutros između 3.30 i 5.30 sati po lokalnom vremenu ukrajinske snage uništile pet dronova kamikaza „Šahed-136“. Tvrdnje nisu nezavisno proverene, prenosi „Gardijan“.

Pozivajući se na Oblasnu vojnu upravu, medijska kuća Ukrajinska Pravda izvestila je da su termoelektranu Ladižinska u jugozapadnom gradu Vinica malo pre granatirala dva drona kamikaze Šahed-136.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji