Upozorenje! U Kataru na mundijalu smrtna kazna za drogu

Za drogu visoka novčana, zatvorska, a možda i smrtna kazna. Poznato je svima širom sveta da u zemljama sa Arabijskog poluostrva nema tolerancije prema bahatom, neprikladnom i bludnom ponašanju.

Engleski fudbalski navijači su jedni od najekstremnijih kada su u pitanju gostovanja. U svom dvorištu su zahvaljujući oštrim regulativama relativno mirni, a svoju pravu prirodu pokazuju u mečevima na strani.

Ipak, za Mundijal u Kataru moraće da budu daleko obazriviji.

Britanski mediji su upozorili engleske navijače da će morati striktno da se pridržavaju pravila ponašanja u Kataru da ne bi došli u nezavidnu poziciju.

Dejli star je posebno upozorio one koji su planirali da utakmice Mundijala prate pod dejstvom narkotika. Opasnost je ozbiljna jer preti i smrtna kazna za kršenje zakona.

„Vlasti Katara neće praviti izuzetke za domaće ili strane državljane, a ambasade nemaju moć kada su u pitanju krivična dela, naročito kršenje zakona o drogama. Oni koji budu uhvaćeni sa teškim drogama, poput kokaina, rizikuju zatvorsku, novčanu, a čak i smrtnu kaznu“, ističe se.

Katarske vlasti su i ranije upozorile potencijalne goste da neće biti tolerancije za neprikladno ponašanje i kršenje zakona, a naročito je u svemu važna nulta tolerancija za narkotike.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: DailyStar