Valentina Matvijenko: Šanse da pobede Rusiju na bojnom polju su jednake nuli

Predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko, rekla je da je jedini način na koji Kijev može da spreči katastrofu je da počne da traži formulu mira koja će uzeti u obzir legitimne interese Rusije, jer su šanse Ukrajine da pobedi Rusiju na bojnom polju jednake nuli.

Prema njenim rečima, obećanje američkog predsednika Džozefa Bajdena da će održavati vojnu konfrontaciju onoliko dugo koliko je potrebno, „ako se razmisli“, predstavlja rekvijem za Ukrajinu.

Pošto su šanse da se Rusija pobedi na bojnom polju ravne nuli, izjava američkog lidera osuđuje Ukrajinu i njen narod na klanicu. U stvari, ovo se upravo sada dešava. Gubici Oružanih snaga Ukrajine su ogromni, privreda se uništava, ljudi beže – istakla je Valentina Matvijenko.

Ukrajina sve bliže gubljenju državnosti

Ona je naglasila da je Ukrajina sve bliže granici iza koje „rizikuje da potpuno i nepovratno izgubi državnost“.

U ime čega? Zarad interesa SAD i njihovih saveznika? Težnji Zapada da sačuva hegemoniju u svetu? – izrazila je zbunjenost Matvijenkova.

Ranije je Bajden u godišnjem govoru pred Kongresom SAD izjavio da je Amerika jedinstvena u podršci Ukrajini i da je spremna da je nastavi koliko bude potrebno.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji