Vladimir Solovjov: Svi treba da gore

Poznati ruski voditelj i istaknuti Putinov propagandista kako ga Zapadni mediji nazivaju, Vladimir Solovjov, je na ruskoj državnoj televiziji bio poprilično žestok i rekao sve u lice šta misli o onima koji isporučuju oružje Ukrajini.

Njegova burna reakcija usledila je nakon potvrde o vojnoj pomoći koju su Ukrajini obećali SAD i ostale zemlje Zapada.

Tokom monologa u svojoj radio emisiji, Solovjov je je burno reagovao zbog isporuke tenkova Abrams iz SAD i tenkova Leopard 2 iz Nemačke, koje će Ukrajina uskoro dobiti.

Uprkos tome što isporuka ne ispunjava uslove Kijeva za najmanje 300 tenkova, Solovjov je upozorio svoje slušaoce da ne potcenjuju količinu oklopnih vozila koja se šalju, sugerišući da će ukrajinski saveznici na kraju „isporučiti sve“.

Novinar je rekao da je već upozorio da će Adolf Hitler biti „rehabilitovan“, pozivajući se na Putinovo opravdanje da je specijalna vojna operacijaa pokrenuta da bi se denacifikovala Ukrajina.

„Treći svetski rat je već u toku“, rekao je on u snimku koji je na Tviteru objavila novinarka i osnivač ruskog Media Monitora Džulija Dejvis. „

 Zapad se vratio svojim nacističkim korenima – dodao je on.

Solovjev je okrivio Rusiju što je dozvolila da se to dogodi i upitao zašto Moskva nije izvršila napade na Njujork ili Vašington. On je rekao da je to trebalo da bude najmanji odgovor na sabotažu gasovoda Severni tok prošlog septembra, za koju Moskva i Zapad optužuju jedni druge.

Svi treba da gore – jasan je Vladimir Solovjov

„Razneli su naše cevovode… Dopremaju teške tenkove“, rekao je on.

„Berlin, Pariz, Madrid, London, Vašington, svi treba da izgore“, rekao je on i upitao „zašto Kijev nije zbrisan s lica zemlje“ nakon što je „nacistička nacija“ Ukrajine okrivljena za napade na Rusiju teritorije, kao u Belgorodu.

„Zašto još uvek postoje Odesa, Harkov, Dnjepropetrovsk“, upitao je Solovjov, takođe osuđujući ćutanje Moskve o predstojećoj isporuci zapadnog naoružanja Kijevu.

„Da li smo uništili bilo koju bazu na teritoriji NATO-a? Ne. Jesmo li izvršili napade na podle poljske pse? Nismo uradili ništa“, rekao je on.

Zašto nuklearno oružje nije u pripravnosti?
Solovjev, koji je redovno govorio u svojoj večernjoj televizijskoj emisiji da Moskva treba da iskoristi svoje nuklearne sposobnosti protiv zemalja koje podržavaju Ukrajinu, upitao je: „Kako planiramo da odgovorimo?“

„Vrištiti da je izbegavanje nuklearnog rata najvažnija stvar? Zašto onda, do đavola, imamo zalihe taktičkog i strateškog nuklearnog oružja? Plašimo li se da ga upotrebimo? Imamo strateško nuklearno oružje, zašto ono nije u pripravnosti“, glasan je bio Vladimir Solovjov.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/B92