Vrhunac licemerja! Rokfeler fondacija finansira

Rokfeler fondacija, stvorena bogatstvom dobijenim od naftne industrije pre više od jednog veka, planira da borbu protiv klimatskih promena učini centralnim za sav svoj rad, uključujući svoje operacije i investicije.

U javnom pismu objavljenom u utorak, predsednik fondacije, dr Rajiv J. Shah, ​​priznao je „ironiju“ da je osnivač njegove organizacije Džon D. Rokfeler „napravio svoje bogatstvo tako što je napajao rastuće Sjedinjene Države ugljenikom“.

Šah je rekao da sve institucije koje su imale koristi od razvoja vođenog fosilnim gorivima imaju odgovornost da se bore protiv klimatskih promena.

Očigledno je da institucija kao što je Rokfelerova fondacija ima još veći nivo odgovornosti jer smo mi još veći akter tog procesa – rekao je on.

Rokfelerova fondacija takođe finansira deo izveštavanja Asošiejted presa o klimatskim promenama.

Obaveza se zasniva na odluci fondacije da svoju zadužbinu od preko 6 milijardi dolara oduzme od fosilnih goriva počevši od 2020. godine, iako i dalje ima ono što je Šah nazvao zanemarljivom izloženošću. Fondacija se takođe udružila sa Fondacijom Ikea i Fondom Bezos Earth kako bi pokrenuli međunarodni konzorcijum za ubrzanje prelaska na obnovljivu energiju, pri čemu su sve tri neprofitne organizacije dale 500 miliona dolara. Konzorcijum je od tada prikupio oko 10 milijardi dolara dodatnih sredstava, saopštila je fondacija.

Prvo su uništili sve što je bilo dobro, i sada bi od para zarađenih na uništavanju da finansiraju borbu protiv onoga što su oni stvorili, definitivno je da je Rokfeler fondacija pravi primer vrhunsko licemerja.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji