Za verovali ili ne! Firma ostatke cementa istovara direktno u reku Rašku

Izgleda da nemarnost i bezobrazluk naših sugrađana kada je u pitanju zaštita životne sredine u Srbiji ne jenjava, pa je tako ovog puta nastradala reka Raška kod Novog Pazara u kojoj je završio ostatak cementa iz mešalice jedne firme.

Ovaj slučaj potpune nemarnosti osvanuo je na društvenoj mreži Tviter gde je profil „Eko straža“ podelio video snimak na kom se vidi trenutak u kom mešalica firme čije ime je ispisano na njoj prilazi reci, nakon čega sledi istovaranje ostatka cementa direktno u vodu.

Snimak je izazvao burne reakcije korisnika i podeljen je veliki broj puta uz komentare osude ovakvog štetnog čina, a još jednog u nizu nad prirodnim bogatstvima u našoj zemlji.

„Zašto?“, upitala je jedna tviterašica, i dobila ubrzo odgovor od jedne korisnice „Zato što kad god nekom pomeneš da to ne treba i čak objasniš zašto, oni te gledaju kao da si lud, pa te upitaju isto. Zato što nisu nikog dobrano kaznili ili zatvorili da služi za primer“, glasio je isti.

I dok su se nizali negativni i osuđujući komentari, bilo je i onih sa konkretnim pitanjem „Kome prijaviti ovako nešto, i da li je to uopšte moguće?“ Po svemu sudeći, jeste, i sve što treba u ovakvom slučaju da se uradi jeste da se preko aplikacije Ministarstva ekologije „gReact“, koja za to upravo i služi, pošalje ovaj ili sličan video, nakon čega bi trebalo da usledi reakcije nadležnih, objasnio je jedan od tviteraša.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor: Mediji