zelenski-doneo-ukaz-o-nemogucnosti-pregovora-sa-putinom

Sumanutost predsednik Ukrajine Volodomira Zelenskog skočila je na još viši nivo, on je kako navode mediji potpisao u utorak dekret kojim je perspektiva bilo kakvih ukrajinskih pregovora sa liderom Kremlja Vladimirom Putinom formalno proglašena „nemogućim“, ali ostavljajući otvorena vrata za razgovore sa Rusijom.

Uredbom su formalizovani komentari koje je Zelenski dao u petak nakon što je ruski predsednik proglasio četiri regiona Ukrajine delom Rusije, što je, kako su Kijev i Zapad rekli, nelegitimna farsa.

On (Putin) ne zna šta su dostojanstvo i poštenje. Stoga smo spremni za dijalog sa Rusijom, ali sa drugim predsednikom Rusije – rekao je Zelenski u petak.

Putin, koji ove nedelje puni 70 godina, dominira političkim pejzažom Rusije više od dve decenije i mogao bi da se kandiduje još dva puta u skladu sa ustavnim reformama kojima je predsedavao, potencijalno da ostane na vlasti do 2036. godine.

Ne zna se da li Zelenski uopšte zna šta potpisuje i šta je u prošlosti potpisao, a „nemogućnost“ pregovora sa Putinom samo stvara još veću netrpeljivost između ove dve države.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji