zubar-ubio-zenu-otrovnim-sejkovima

Policija veruje da je zubar iz Kolorada dodavao u ženine proteinske šejkove arsen i cijanid, da bi mogao da bude sa ženom sa kojom je imao aferu, prema sudskim dokumentima.

Džejms Krejg (45), zubar uhapšen je pod sumnjom da je izvršio ubistvo prvog stepena u nedelju, nakon što je njegova supruga umrla tokom njenog trećeg odlaska u bolnicu ovog meseca. Prema sudskim spisima, njega zastupa kancelarija javnog branioca, koja ne komentariše slučajeve.

Krejg bi trebalo da se pojavi pred sudom u četvrtak kako bi saznao da li su tužioci odlučili da podignu optužnicu protiv njega.

Dok je Anđela Krejg bila u bolnici, i dok su lekari pokušavali da shvate šta nije u redu sa njom, policija u predgrađu Denvera, Aurora, tvrdi da se njen muž sastajao sa kolegom stomatologom koji je došao u posetu.

Policija je počela da istražuje Krejga nakon što je njegov partner i prijatelj iz stomatološke ordinacije zubar Rajan Redfern rekao medicinskoj sestri da je Krejg naručio kalijum-cijanid iako im nije bio potreban za njihov rad, prema nalogu za hapšenje koji sadrži dokaze koje su prikupili istražitelji.

Nakon navodnog guglanja pitanja poput: „Da li se arsen može otkriti na autopsiji?“, istražitelji veruju da je Krejg stavio i arsen u jedan od proteinskih šejkova koje je rutinski pravio za svoju ženu za treninge 6. marta, a zatim je, nakon što je preživela, naručio hitnu pošiljku kalijum-cijanid za koji je rekao dobavljaču da mu je potreban za operaciju.

Krejg je zamolio menadžera kancelarije da ne otvara taj paket, ali je to uradio drugi zaposleni, što je dovelo do otkrića i konačnog obelodanjivanja, navodi se u dokumentu.

Isporuku treće supstance za koju je optužen da je naručio, Oleandrina, vlasti su presrele nakon što su počele da istražuju, navodi se u dokumentu.

Oleandrin je otrovna supstanca koja se nalazi u listovima biljke oleandar.

Krejg je rekao Redfearnu da je naručio kalijum-cijanid za svoju ženu i rekao socijalnom radniku da je bila depresivna i sklona samoubistvu otkako je on zatražio razvod od nje još u decembru, iako nijedno od dece ovog para nije reklo ništa o pokušajima samoubistva njihove majke, navodi se u izjavi o hapšenju. .

Redfearn je takođe rekao istražiteljima da je Krejg bio na ivici bankrota i da je imao problema u braku, navodi se u dokumentu.

Sestra Anđele Krejg, Toni Kufid, rekla je policiji da je Krejg drogirao svoju ženu pre oko pet godina nepoznatom drogom jer je rekao da je planirao da se ubije i da ne želi da ona može da ga spase.

Ona veruje da je ono što je Krejg pomenuo u nizu poruka između Anđele i Džejmsa Krejga o njenim simptomima nakon što se prvi put razbolela 6. marta, prema izjavi o hapšenju, Džejms Krejg je napisao: „S obzirom na našu istoriju, znam da to mora da bude pokretač. Samo da se zna, nisam te drogirao. Ipak sam jako zabrinut.“

Prošle nedelje, dva dana pre nego što je Anđela proglašena mrtvom, žena policajac je priznala da je imala aferu sa Krejgom napisavši u mejlu u kome je izrazila saosećanje zbog toga kroz šta prolazi, navodi se u dokumentu.

Međutim, dodala je da ne misli da je u redu da se meša sa onima koji su se okupili da oplakuju Anđelu jer nije želela da sakriva šta osećam prema njemu.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

DnevniPuls/Mediji