Alkaraz se nada da može prestići Đokovića na ATP listi

Španski teniser i osvajač ovogodišnjeg Vimbldona Karlos Alkaraz smatra da ima velike šanse da sezonu završi na prvom mestu ATP liste.

Španac je u petak bio bolji od Janika Hanfmana iz Nemačke i sada ga očekuje okršaj sa Lorencom Musetijem.

Za tenisera iz Mursije biće važan svaki bod do kraja sezone, jer mora da nadoknadi zaostatak za Novakom Đokovićem, koji je rešio da igra u Parizu i završnom ATP turniru u Torinu.

U slučaju da osvoji pehar u Pekingu, Alkaras bi smanjio zaostatak za Novakom koji ima 11.545 poena.

„Mislim da Novak brani neke poene uskoro, u ATP trci ima nekih 700, 800 bodova više. Igrajući na ova dva turnira, dok Novak ne učestvuje, imam priliku da se približim mestu broj jedan. To je značaj ova dva turnira, ako budem dobar u Pekingu i Šangaju, imaću šansu da se uskoro vratim na mesto broj jedan. Ako i ne uspem, nije sve izgubljeno, jer ima još turnira do kraja sezone“, jasan je Alkaras.

Kada je reč o prvom meču u Pekingu, koji je dobio sa 6:4, 6:3, zadovoljan je.

„Osećao sam se veoma dobro. Iako je to bilo prvo kolo, osećao sam se baš dobro, kretao odlično. Zadovoljan sam izdanjem. Bio sam veoma dobar u stvarima u kojim želim da napredujem.

Pročitajte još:

Radio sam dosta na servisu i bio dobar na treningu, kaže Alkaraz.

On dodaje da mu nije bilo lako jer nije baš sjajno servirao u prvom setu.

Alkaraz je imao dosta grešaka tokom meča.

Španac ističe, da bez obzira što je bilo veoma komplikovano nositi se sa promašajima tokom meča, ipak je uspeo da ga završi u svoju korist.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/B92