Američka košarkašica Britni Grajner koja je zbog droge dospela u ruski zatvor - Krizira zbog mizernih uslova

Američka košarkašica Britni Grajner i dalje se nalazi u Rusiji na izdržavanju zatvorske kazne.

Grajner je osuđena za krijumčarenje opojnih sredstava i, uprkos velikim naporima američkih diplomata, ruske vlast nisu posustale u svojim namerama.

Izvori bliski poznatoj košarkašici navode da se SAD i dalje nadaju da će uspeti da je oslobode, kao i da Amerikanka novonastale okolnosti ne podnosi najbolje.

„U poslednje vreme nije bila u tako dobrom stanju u kojem sam ranije mogao da je zateknem. Dozvoljen joj je jedan sat boravka u dvorištu dnevno, koristi ga za šetnju. Ostatak vremena provodi u ćeliji sa još dve zatvorenice i spava na posebno napravljenom krevetu“, izjavio je advokat Aleksandar Bojkov.

Odbrana Grajner se žalila na ovu presodu i za 25. oktobar je zakazano novo ročište u ovom slučaju.

„Postoje bojazni da će američka košarkašica Britni Grajner biti prebačena u zatvor sa mizernim uslovima. Nadamo se da će tokom žalbenog procesa kazna biti umanjena jer osoba sa olakšavajućim okolnostima poput Britni Grajner nikako ne bi smela da dobije takvu kaznu“, objasnio je advokat.

Bojkov je izjavio da je Grajner od februara samo dvaput mogla putem telefona da razgovara sa svojom suprugom Šerel i da je drugi razgovor bio naročito uznemirujući, tako da je Šerel plakala dva dana posle toga.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji