Američkim građanima koji rade u Tihuani i Meksiku

Zaposlenima pri američkoj vladi i drugim američkim građanima koji su trenutno u Tihuani i drugim meksičkim pograničnim graovima rečeno je da se sklone na sigurna mesta dok nasilje izbija širom Donje Kalifornije.

Zaposlenima u američkoj vladi i američkim građanima koji žive i rade u Tihuani i delovima Donje Kalifornije rečeno je da se sklone dok policija u Meksiku istražuje više izveštaja o požarima vozila, blokadama puteva i policijskim aktivnostima, saopštio je američki konzulat u Tihuani u petak uveče.

Izveštaji o nasilju u Tihuani, Rosaritu, Ensenadi i Tekateu počeli su u petak uveče.

Od ljudi se tražilo da izbegavaju područja ili nađu bezbedno mesto ako ne mogu da izađu, i da prate vesti za ažuriranje trenutne situacije.

Gradonačelnica Tihuane, Monserat Kabaljero Ramirez, rekla je da je zapaljeno najmanje 10 vozila. Ramirez je rekao da ima spremnih 2.000 policajaca i 3.000 pripadnika Nacionalne garde ako bude potrebno.

Guvernerka Donje Kalifornije, Marina del Pilar Avila Olmeda, podelila je poruku na svom Tviter nalogu u kojoj osuđuje nasilje i rekla da je policija privela više ljudi.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji