Američka neprofitna organizacija Planirano roditeljstvo gura „transrodnu“ decu da uzmu „blokatore puberteta“ u novoj reklami koja se očigledno pojavljuje na TV ekranima.

Američka neprofitna organizacija Planirano roditeljstvo gura „transrodnu“ decu da uzmu „blokatore puberteta“ u novoj reklami koja se očigledno pojavljuje na TV ekranima.

Planirano roditeljstvo je nedavno objavilo reklamu kojim se „transrodna“ deca podstiču da uzimaju „blokatore puberteta“ ako se ne „identifikuju“ sa načinom na koji se njihovo telo menja kako rastu.

Ne postoji ‘jedna veličina za sve’ pubertetsko iskustvo. Ako ste trans, interseksualni ili nebinarni, znajte da niste jedini koji se oseća zbunjeno – kaže se u videu.

Planirano roditeljstvo zatim nastavlja da objašnjava gledaocima da „za neke interseksualne osobe pubertet može početi kasnije od 14. godine. Možda ćete doživeti neke promene puberteta, a druge ne. I vaše telo može ili ne mora proći kroz pubertet.”

Neprofitna organizacija koja se zalaže za abortus zatim kaže da im određeni „lekovi“ mogu pomoći da „započnu proces“ promene tela kako bi odgovarali rodu sa kojim se „identifikuju“, kao što je „terapija zamene hormona“.

„Neki ljudi se odlučuju na hormone ili operacije kako bi pomogli njihovim telima da se usklade sa njihovim rodnim identitetom ili kako se osećaju u sebi. Vaš rodni identitet je stvaran“, tvrdi ova organizacija i dodaje da deca treba da „odlučuju“ da li će njihove genitalije biti hirurški osakaćene od strane lekara i zauvek uništene.

Ako ste transrodni ili nebinarni, možda ćete otkriti da se vaša iskustva u pubertetu ne poklapaju sa vašim rodnim identitetom ili kako vidite sebe – tvrdi ova organizacija koja propagira abortus.

Taj osećaj može biti neprijatan, zastrašujući i stresan. Ako to zvuči kao ti, znaj da nisi sam.

Planirano roditeljstvo je zatim počeo da reklamira „blokatore puberteta“ za decu u razvoju, lekove koji „odlažu pubertet“ tako što rade „kao stop znak zadržavajući hormone testosteron i estrogen koji izazivaju promene u pubertetu kao što su rast dlaka na licu i menstruacija“.

Blokatori puberteta su sigurni i mogu vam dati više vremena da shvatite šta je ispravno za vas, vaše telo i vaš rodni identitet. Ne morate odmah da imate sve odgovore. Dakle, zapamtite, sve je to posao u toku. I možda će trebati vremena da shvatite šta vam se čini ispravnim.

Dok zagovornici tvrde da su efekti blokatora puberteta reverzibilni, kritičari kažu da je ovo neiskrena tvrdnja i da ne odražava stvarnost.

Neki kritičari kažu da, ako blokatori puberteta tokom godina usporavaju rast genitalija, onda se genitalije deteta neće nastaviti razvijati nakon prestanka uzimanja leka. Mnogi su blokatore puberteta uporedili sa hemijskom kastracijom iz tog razloga.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji