Maskove objave na Tviteru napravile pometnju među političarima

Maskove jučerašnje objave na Tviteru napravile su pravu pometnju među političarima, dok je  ambasador Ukrajine u Nemačkoj izgubio „kompas“ u diplomatskom jeziku i poručio Masku „Je*i se“.

Korisnici Tvitera, među kojima i ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski, kritikovali su najbogatijeg čoveka na svetu Ilona Maska nakon što je dao svoje predloge za mir između Rusije i Ukrajine.

Mask je u ponedeljak poručio korisnicima te društvene mreže da glasaju o njegovom predlogu za mir između Ukrajine i Rusije.

Ilon Mask podelio svoje mišljenje o situaciji Rusija-Ukrajina

Milijarder rođen u Južnoafričkoj Republici predložio je ponavljanje glasanja u regionima koja je Moskva anektirala, ovaj put uz nadzor Ujedinjenih nacija, nakon čega bi se Rusija povukla u slučaju negativnog rezultata. Mask je predložio i da Krim formalno postane deo Rusije, „kao što je bio od 1783.“ do „greške“ sovjetskog čelnika Nikite Hruščova. U spornoj objavi pozvao je i na snabdevanje Krima vodom i na neutralni status Ukrajine.

Vlasnik Tesle ubrzo je dobio odgovor hiljada korisnika društvene mreže, među njima i od ukrajinskog predsednika.

„Kog Ilona Muska preferirate?“, tvitovao je Zelenski, aludirajući na Maskovo pitanje i ponudivši odgovore: „onog koji podržava Ukrajinu“ i „onog koji podržava Rusiju“.

I Dmitri Medvedev, bivši ruski predsednik Rusije, oglasio se na Twitteru i komentarisao Maskov predlog za mir.

“Svaka čast! Agent iz senke se razotkrio. Zaslužuje novi čin i to vrlo brzo. Njegov sledeći tvit će verovatno biti nešto o tome da je Ukrajina veštački stvorena država. Čekamo…”, napisao je Medvedev.

Maska je napao i legendarni ruski šahista, protivnik ruskog predsednika Vladimira Putina s hrvatskom adresom Gari Kasparov.

„Ovo je moralni idiotizam, ponavljanje propagande Kremlja, izdaja ukrajinske hrabrosti i žrtve“, napisao je šahista.

Mask mu je odgovorio da je on Ukrajini „dao Starlink i pritom izgubio 80 miliona dolara, a sebe i SpaceX stavio pod ozbiljan rizik ruskog sajber napada“, komenrtarišući svoj sistem satelita koji je Kijevu olakšao komunikaciju i na svoju kompaniju koja nudi i razvija svemirsko putovanje.

„Šta si ti uradio osim što si tvitovao“, pitao je milijarder Kasparova.

Mask je dobio odgovor od ukrajinskog ambasadora u Nemačkoj na odlasku Andrija Melnika, koji je pokazao kako izgleda ukrajinska diplomatija.

„J*** se je moj vrlo diplomatski odgovor tebi, @elonmusk“, napisao je Melnik koji uzdiže nacističkog ukrajinskog čelnika iz vremena Drugog svetskog rata Stepana Banderu.

U pokušaju odbrane svoj stava Mask je kasnije objavio da „bi Rusija izvršila potpuno mobilizaciju“ radi odbrane Krima, što bi rezultiralo razaranjem na obe strane.

Rusija ima tri puta više od stanovnika Ukrajine, pa pobeda Ukrajine nije izgledna u totalnom ratu. Ako marite za ukrajinski narod, zagovarajte mir – naveo je.

Kao i uvek Maskove objave na Tviteru nikada nisu ni jednu stranu ostavile bez komentara, a ova tviter „čorba“ će se verovatno još više zakuvati..

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevi Puls/Mediji