Anenerbe: Tajno društvo Nacista

Malo ko zna za organizaciju Anenerbe, tajno društvo koje su 1935. godine stvorili Hajnrih Himler, Herman Virt i Ričard Valter Dar, iako imena možda zvuče poznato.

Herman Virt je bio holandski istoričar opsednut Atlantidom, dok je Valter Dar bio tvorac nacističke ideologije krvi i tla, kao i šef Kancelarije za rase i naseljavanje. Što se tiče Himlera, on je kasnije postao poznat po svom imenovanju za vođu SS (Schutzstaffel).

Prepisivanje istorije u organizaciji Anenerbe

Zvanično, Anenerbe je registrovano kao studijsko društvo za iskonsku intelektualnu istoriju i nemačko nasleđe predaka. Ipak, organizaciju su finansirali članovi i 3. Rajha, a njen pravi cilj je bio da istraži kulturnu istoriju i karakteristike arijevske rase u nastojanju da dokaže da su oni bili bogoliki napredna rasa iz koje potiču Nemci. Stoga je Anenerbeova misija bila da reinterpretira prošlost i potvrdi viziju koju je zastupao 3. Rajh.

Sa svojom opsesijom okultizmom, jedan od Himlerovih snova bio je da stvori novu religiju koja bi zamenila hrišćansku religiju u Nemačkoj. U tu svrhu, nakon što je integrisan u SS oko 1940. godine, Anenerbe, što znači „nasleđe predaka“, ispunio je brojne misije za naciste širom sveta u potrazi za retkim nacističkim relikvijama, mitskim mestima i drevnim tekstovima.

Anenerbe: Tajno društvo Nacista

Organizacija Anenerbe imala je čak 50 različitih ogranaka koji su se bavili ukupno više od stotinu istraživačkih projekata.

Neki od ogranaka su bili odgovorni za istraživanja u Tibetu, Indiji i arheološke ekspedicije. Arheološka iskopavanja vršena su u Nemačkoj, Grčkoj, Poljskoj, Islandu, Rumuniji, Hrvatskoj i mnogim drugim zemljama, uključujući Afriku i okupirani deo Rusije. Posebno je Tibet bio prioritetna lokacija za istraživanje, posebno Institut za istraživanje unutrašnje Azije.

Jedan od istraživačkih instituta Anenerbe bavio se takozvanom svetskom teorijom leda, koja je sugerisala da postoji nekoliko meseci u različitim orbitama oko Zemlje i da je približavanje tih planetarnih objekata dovelo do polarnih pomeranja i kataklizmičkih događaja. Naučnici unutar organizacije takođe su podržali da je Zemlja nastala kada se džinovski komad leda sudario sa Suncem.

Anenerbe je takođe intenzivno tragao za Atlantidom i Svetim gralom širom sveta.

Koliko god bizarno zvučalo, okultisti su verovali da su Arijevci, bela nordijska superiorna rasa čiste krvi, pobegli od mitske Atlantide kada je potonula nakon što je pogođena božanskim udarom groma, i naselila Zemlju, uključujući Tibet.

Njihov cilj je bio da otkriju kuda su ovi Arijevci otišli ​​nakon udara groma, i to je bio razlog zašto je tim poslat na Tibet 1938. Ovde su uložili svoje vreme u merenje lobanja, fotografisanje i prikupljanje artefakata pre nego što je misija prekinuta ratom.

Strogo tajni eksperimenti u organizaciji Anenerbe

Osim istraživanja istorije, Anenerbe je takođe sprovodio strogo poverljive eksperimente sa novim tehnologijama, od kojih se smatra da su neke uključivale artefakte ili drevne tekstove koji su otkriveni tokom njihovih ekspedicija. Štaviše, ozloglašeni eksperimenti su takođe izvedeni na živim ljudskim bićima.

Intenzivan rad organizacije u tolikim oblastima ostavlja nas da se pitamo gde je nestalo sve ovo znanje.

Rečeno je da je materijal sa tibetske ekspedicije sačuvan u zamku u Salcburgu, dok je poslednji centar u kome se nalazio Anenerbeov rad bio u selu Vajšenfeld u Bavarskoj.

Prema informacijama koje postoje, pre nego što je tvrđava pala u ruke Amerikanaca, uništen je veliki broj dokumenata. Svi artefakti koje je Hitlerova Anenerbeova organizacija pronašla, zajedno sa mnoštvom nacističkih arheoloških istraživanja, pseudonauke, drevnih tekstova, informacija i istraživanja su zauvek izgubljeni, ili su nas bar tako naveli da verujemo.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

 

Dnevni Puls: Ancient Origins