Bataljon Azov skinuo naci znake i zakačio jednoroga

Ubrzo nakon što su mediji razglasili činjenicu da je bataljon Azov skinuo neonacističke oznake sa svojih uniformi, otkriveno je da gej vojnici u Ukrajini sada idu u rat sa amblemom „jednoroga LGBTQ“.

Nakon meseci umanjivanja ili potpunog poricanja direktnih veza Azova sa neonacizmom, mediji su objavili činjenicu da je jedinica izbacila „neonacistički simbol koji su iskoristili ruski propagandisti“.

„Ah, da… kada ovi borci ponosno pokazuju nacističke simbole, pravi problem su ruski zvaničnici i mediji koji to ukazuju: sve je to, naravno, veoma nezgodno“, prokomentarisao je jedan novinski list.

Možda u pokušaju da odvrate pažnju od sramote, nasleđeni mediji sada slave novu oznaku jednoroga koju nose gej, lezbejke, biseksualne i transrodne ukrajinske trupe.

„Dok se borci dobrovoljci Oleksandar Žuhan i Antonina Romanova pakuju za povratak u aktivnu službu, oni razmišljaju o obeležjima jednoroga koja njihovoj uniformi daje retku razliku, simbol njihovog statusa LGBTQ para koji su ukrajinski vojnici“, preneo je Rojters.

Članovi ukrajinske LGBTK zajednice koji se prijavljuju za rat ušili su sliku mitske zveri u svoje standardne epolete odmah ispod nacionalne zastave – navodi se u članku.

Da li je paket pomoći Vašingtonovog režima od 40 milijardi dolara bio uslovljen rebrendiranjem ukrajinske vojske predvođene bataljonom Azov u ​​LGBTQ ratnike? – pita Kris Menahan.

Vašington režim voli da podiže LGBT zastavu nad svim nacijama koje okupira, tako da me ne bi iznenadilo da je to slučaj – dodao je on.

Ubrzo nakon početka rata, britanski šef špijuna MI6 Ričard Mur je tvrdio da se sukob delimično odnosio na zaštitu svetosti „LGBTQ+ prava“.

S obzirom da se tragedija i razaranje odvijaju tako uznemirujuće u Ukrajini, treba da se setimo vrednosti i teško stečenih sloboda koje nas razlikuju od Putina, ništa više od LGBTQ+ prava. Dakle, hajde da nastavimo našu seriju tvitova da obeležimo #LGBTHM2022 – napisao je on.

Kritičari su optužili Murovo angažovanje kao duvanje u prazno.

 Da, vrednosti zapadne civilizacije nisu postojale sve do stvaranja LGBTQIA2S+ prava 1960-ih. Ti idiote za signalizaciju. Jedina teško stečena sloboda koju želim je od probuđenih ideologa poput vas –  napisao je jedan.

MI6 je takođe obeležio dan kada je Putin pokrenuo akciju u Ukrajini tvitovanjem o uspehu njihove gej jutarnje kafe.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter 

 

Izvor: Reuters